Rossz hír

2024.01.26. 18:07

Drágul a strandolás és a kempingezés az idei szezonban Törökszentmiklóson

Bár a testület elnapolta az erről szóló napirendi pontot, biztosan emelkednek az idei szezonban a strandbelépők és a bérletek árai a törökszentmiklósi városi fürdőben. A drágulás a kempingdíjakat is érinti majd.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

A strandbelépők ára átlagosan 12 százalékkal, a kempingé pedig 10 százalékkal emelkedne az idei szezonban Törökszentmiklóson – erre tett javaslatot az év első ülésén a fürdőt üzemeltető Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. 

A szolgáltató az emelést az Energiaügyi Minisztérium tavaly decemberi rendeletével, a nem lakossági ügyfeleket érintő egységesített víz-és csatornadíjjal indokolja, ami a beszámoló szerint az eddigi 7-8 millió forintos költségüket a háromszorosára emeli. Mivel a nyári gyermek úszásoktatás díjának drasztikus emelése kapcsán kérdések és kételyek merültek fel egyes képviselőkben, ezért a napirendi pontot a kérdéshez kapcsolódó statisztikai adatok hiánya miatt elnapolta a testület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában