Idegenforgalom

2024.01.01. 15:25

Egy egyedülálló turisztikai központ nyitja meg kapuit tavasszal Tiszafüreden

Mozgalmas esztendőn van túl a Jászkunság turizmusa, amelyben továbbra is a Tisza-tóé a vezető szerep. Emellett a vármegye más helyszínein, így Szolnokon is tárt karokkal várták az érdeklődőket a különféle rendezvényekre.

Szoljon.hu

Idén is tartalmas programok várták az érdeklődőket a Tisza-tónál, amelynek környezetében kerékpártúrákon is részt vehettek a turisták

Fotó: Nagy Balázs

Az elmúlt esztendőre tekintett vissza a napokban a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal. Hírportálunk megkeresésére Galó Anita, a szervezet titkára összegezte a Tisza-tó idegenforgalmának tavalyi eredményeit.

– Számunkra nagyon különleges év volt a 2023-as. Először is május 16-án volt ötven éve, hogy átadták a Kiskörei Vízlépcsőt, s ezzel elindult a Tisza-tó csodálatos, buktatókkal és sikerekkel teli története. Jubileumi évhez jubileumi logót és az I Love Tisza-tó segítségével rendezvénynaptárat is készítettünk – tájékoztatott a titkár.

Mint megtudhattuk, Miklósa Erika operaénekesnő személyében nagykövete is lett a tónak. Ljasuk Dimitry filmrendező pedig december elsején vált a helyszín Zöld Nagykövetévé. Hagyományteremtő szándékkal hirdették meg továbbá a turisztikai gálát, amelynek fő célja az volt, hogy köszönetet mondjanak mindazoknak, akik a Tisza-tó turizmusáért dolgoznak.

– Az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesülettel közösen megalapítottuk és első alkalommal átadtuk a Tisza-tó Turizmusáért díjat, melyet idén magánszemély kategóriában Debreczeni Ildikó, szolgáltatás kategóriában a Tisza-tavi Ökocentrum kapott. Ezenfelül új bringás rekord született idén. Az október végi adatok alapján a Kiskörei Hallépcső számlálójánál 88 150 kerékpáros hajtott át – részletezte Galó Anita.

Mindemellett nagyszabású közösségi régészeti feltárás indult ősszel a Tisza-tónál, ahol a Tomaji Apátság titkait kutatták a Nemzeti Régészeti Intézet – Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai és önkéntesek bevonásával.

Galó Anita arról is beszámolt, hogy az év végével lezárul az elmúlt évek legnagyobb ökoturisztikai beruházása. A Kérész öko- és aktív turisztikai központ Tiszafüreden, a városi kikötő területén 2024. tavaszán nyitja meg kapuit a látogatók előtt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában