Támogatás

2024.01.06. 21:30

Elbírálták az idei ösztöndíjakat Kisújszálláson

A beérkezett pályázatokat a korábban kidolgozott elbírálási szabályzat alapján, az abban kidolgozott pontrendszer szerint értékelték.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Elbírálták a 2024-es évre vonatkozó Bursa-pályázatokat. Az önkormányzat a támogatásokra ötszázezer forintot biztosított. A döntés átruházott hatáskörben az önkormányzat Humán Erőforrás Bizottságának a feladata volt. A beérkezett pályázatokat a korábban kidolgozott elbírálási szabályzat alapján, az abban kidolgozott pontrendszer szerint értékelték.

A szabályzat szerint hallgatónként havi 3–5 ezer forint közötti támogatásról dönthettek. A bizottság az összes pályázót havi ötezer forint összegben támogatta, a hallgatók azonban ennél nagyobb összeget fognak majd 2024 februárjától tíz hónapon át kapni, hiszen az önkormányzati támogatást a vármegyei önkormányzat kiegészítheti, a Kulturális és Innovációs Minisztérium pedig az önkormányzati támogatással megegyező mértékben egészíti ki azt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában