Szolnok

2024.01.19. 07:00

Elönti a víz a Meder utcát, rosszak a járdák – erről panaszkodtak a helyiek

Továbbra is megoldatlan a szolnoki Meder utca vízelvezetése, az ott élők évek óta várják a megoldást – hangzott el a minapi lakossági fórumon, amelyen a környék parkolási nehézségeit és az utak, járdák állapotát is érte kritika.

Rózsa Róbert

Fotó: A szerző felvétele

Csatornázási és szennyvízelvezetési problémák, parkolási gondok, a járdák, utak áldatlan állapotai – leginkább ezekre panaszkodtak annak a lakossági fórumnak a résztvevői csütörtökön, akik a szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a környék – a Nagyváros és szomszédsága – ügyeiről tanácskoztak.

A fórumon egy helyi férfi sürgette a Meder utcai szennyvízelvezetési és csatornázási gondok orvoslását. Emlékeztetett, évek óta gond, hogy esőzések idején az utcát elönti a – nem ritkán szennyes – víz. Egy idős asszony a Rákóczi út 61. szám alatti háznál lévő járda minőségére panaszkodott, egy másik hozzászóló szerint a járda minősége a Mindszenty utcában is problémát jelent. Egy helybeli férfi arról szólt, a Mikszáth és Bercsényi utcákban álló önkormányzati lakások lerongyolódtak, pedig korábban ötven százalékkal megemelték a bérleti díjakat. Többen szóltak a környékbeli parkolási nehézségekről is.

Füle István, a térség önkormányzati képviselője, a fórum házigazdája azt mondta, fejleszteni kellene Szolnok csatornázását és szennyvízelvezetését, ezekre kétmilliárd forintot szánna is a város, a teljes rendbetételére azonban szerinte nincs pénz.

A képviselő szerint egyirányúsítani kellene a Széchenyi utcát, illetve rendbe kellene tenni a Rákóczi Iskola tornatermét is.

Györfi Mihály MSZP-s alpolgármester a fórumon ígéretet tett, hogy a közgyűlés elé viszi a Meder utca problémáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában