Egyeztetés

2024.01.23. 06:55

Formálódik az idei költségvetés Törökszentmiklóson

A legfontosabb továbbra is az önkormányzati intézmények biztonságos működtetése, de a tervek szerint azért fejlesztésekre is jut majd pénz. A költségvetés részleteiről egyeztettek a napokban Törökszentmiklóson.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A napokban elkezdődtek a 2024-es év költségvetési egyeztető tárgyalásai Törökszentmiklóson, erről tájékoztatta közösségi oldalán a lakosokat Markót Imre polgármester. Mint írta, minden évben a legfontosabb és első számú szempont, hogy az intézmények kötelező feladatainak ellátása, azaz a működés biztosított legyen. Ehhez a központi költségvetésből nyújtott állami normatíván felül Törökszentmiklósnak az eddigi kalkulációk szerint több mint 961 millió forint kiegészítő támogatást kell biztosítania, mely várhatóan jelentősen csökken majd, miután ismertté válik a pedagógusbér fejlesztés állami támogatásának mértéke. Emellett az önkormányzati intézmények takarékossági intézkedései is mérsékelhetik ezt az összeget.  

Mint közölte, már tárgyaltak a fejlesztésekről az idei költségvetés-tervezés során is, ezek miatt, mint minden évben jelentős többletkiadások mutatkoznak. Ez az összeg idén 750 millió forint.

– Mivel a működés biztosítása a legfontosabb, ezért rendszerint a fejlesztési terveket kell felülvizsgálni és az ott jelentkező kiadásokat kell visszafogni. 
A költségvetés elfogadása előtt, mindaddig, amíg kötelezettségvállalás nem történik, csak tervekről beszélhetünk. De az biztosan elmondható, hogy az EGYMI parkolójának a felújítása az idei tervek között szerepel – emelte ki a polgármester. Hozzátette, erre a célra 60 milliós forrást biztosítanának a költségvetésből, a tervek szerint a meglévő zúzottkő burkolatú parkoló szilárd burkolatot kap majd, és megvizsgálják a területi bővítés lehetőségét is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában