Kisköre

2024.01.05. 15:26

Megszüntették a duzzasztást, uszadékra kell számítani a vízlépcső alatti folyószakaszon

Két nappal ezelőtt kezdték meg újra, azonban a következő árhullám miatt ismét megszüntetik a duzzasztást Kiskörei vízlépcsőnél.

Rimóczi Ágnes

Szünetel a duzzasztás a vízlépcsőnél

Forrás: Kötivízig

A Tiszán levonuló árvíz következtében a Kiskörei vízlépcsőnél a felvíz- és alvízszint kiegyenlítődik. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy ezért a duzzasztást január 5-én délután a Kisköre-felső vízmércén mért 639 centiméteres vízállásnál megszüntetik.

– A Tisza Kisköre alatti szakaszán a következő napokban, változó mennyiségű és intenzitású uszadék megjelenésére kell számítani. Ezért felhívjuk az érintettek figyelmét arra, hogy a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok üzemeltetésénél vízszintváltozásra, valamint uszadék megjelenésre fokozottan számítsanak, és a szükséges intézkedéseket tegyék meg – hívták fel a figyelmet az igazgatóság illetékesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában