Sétány

2024.01.12. 19:00

Nem járható most száraz lábbal a gyalogút Tiszavárkonyban

A Tisza áradása nem veszélyezteti a kikövezett part menti utat, de nem érdemes most ártéri sétára indulnia a tiszavárkonyiaknak.

Kovács Berta

Napsütésben szép a látvány, de víz alatt a sétány

Forrás: Beküldött fotó

Magas a Tisza vízállása, így Tiszavárkonyban is kint van a víz az ártéren. A „Tiszakanyar” turisztikai projekt részeként 2019-ben kiépített sétányt is nyaldossák most a hullámok. Ennek ellenére nem kell aggódniuk a helyieknek a kikövezett gyalogút állapota miatt. 

– A sétány úgy lett megépítve, hogy árvízbiztos legyen, ne tegyen benne kárt, ha elönti a víz – hangsúlyozta Hegedűs István polgármester. – A gyalogút menti világítás ilyentájt egyébként is ki van kapcsolva, de a kandeláberekben és az elektromos vezetékekben sem tud kárt tenni a Tisza.

A polgármester a minap járt a környéken, és azt is megjegyezte, annak ellenére, hogy egyébként éjjelente kemény mínuszok voltak, az ártéren nem fagyott be a víz, lehetett látni, hogy áramlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában