Honvédelem

2024.01.30. 12:30

Parancsnoki értekezletet tartottak Szolnokon

Dr. Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka értékelte az ezredek 2023. évi toborzással, illetve az önkéntes tartalékos katonák kiképzésével és felkészítésével kapcsolatos feladatait.

Mészáros Géza

Az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred önkéntes tartalékos állománya

Forrás: honvedelem.hu

Kihelyezett parancsnoki értekezletet tartott az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága, az alárendeltségébe tartozó területvédelmi ezredek vezetőivel Szolnokon, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezrednél – tájékoztatott az eseményről a Magyar Honvédség.

A hagyományteremtő céllal tartott kihelyezett parancsnoki értekezlet során dr. Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka értékelte az ezredek 2023. évi toborzással, illetve az önkéntes tartalékos katonák kiképzésével és felkészítésével kapcsolatos feladatait.

A vezetői rendezvényt követően az állomány megtekintette a Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményt és a Sorkatonai Emlékkiállítást a területvédelmi ezrednek is helyet adó szolnoki Táncsics úti objektumban. A nap további részében, az Ittebei Kiss József hadnagy laktanyában Rolkó Zoltán ezredes, az MH 86. Kiss József Helikopterdandár parancsnokhelyettese, illetve Pécsvárady Szabolcs Béla ezredes, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár dandárparancsnok-helyettese tartott előadást az alakulatukról.

A résztvevők statikus bemutató keretében tekinthették meg a helikopterdandár és a különleges műveleti dandár technikáit és fegyverzetét 
Forrás: honvedelem.hu

A jelenlévők statikus bemutató keretében tekinthették meg a két szervezet technikáit és fegyverzetét, megismerték a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében légi és szárazföldi célra beszerzett és rendszeresített új technikai és fegyverzeti eszközöket, amelyekkel a területvédelmi tartalékos rendszert népszerűsítő toborzó rendezvényeken is szemléltetik a Magyar Honvédség folyamatos fejlődését – informálta hírportálunkat az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred sajtócsoportja. Megtudtuk azt is, hogy ez az ezred 2023. január 1-jén az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredből kiválva jött létre, s amely 2024. január elsejétől felvette Krause Lajos nevét.

Krause Lajos alezredest 1916. június 12-én nevezték ki a szolnoki székhelyű Császári és Királyi 68. Jászkun gyalogezred új parancsnokának, aki 1919 januárjában vonult nyugállományba, altábornaggyá való kinevezésével egyidejűleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában