Nemzeti konzultáció

2024.01.31. 12:00

Pócs János: A magyar gazdákért és magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért is kiáll a kormány

A Jászság országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztató keretében értékelte a nemzeti konzultáció eredményeit.

Illés Anita

Pócs János országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a konzultációt kitöltők 98 százaléka a nemzeti szuverenitás megőrzését várja el a magyar kormánytól

Fotó: Illés Anita

– Nagy sikerrel zárult a szuverenitásunk védelméről szóló nemzeti konzultáció. Több mint 1,5 millió ember mondta el véleményét, köszönöm mindenkinek – mondta keddi sajtótájékoztatóján Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. Hozzátette: a konzultációt kitöltők 98 százaléka a nemzeti szuverenitás megőrzését várja el a magyar kormánytól. 

Ennek érdekében a honatya hangsúlyozta, hogy a fegyverszállítások helyett tűzszünetre és békére van szükség, nem szabad engedni, hogy migránsgettók jöjjenek létre Magyarországon.

– A Jászság szívében a vidéket képviseljük, a jövőben is kiállunk a magyar gazdákért és mindent megteszünk, hogy gyermekeink asztalára GMO-mentes élelmiszer kerüljön – húzta alá Pócs János.

A kormánypárti országgyűlési képviselő továbbá kiemelte: a válaszadók álláspontja szerint fenn kell tartani a kamatstopot, a rezsitámogatást és az extraprofitadót. Emellett tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényt és szigorúbban fel kell lépni a külföldi befolyásszerzés ellen. A politikus úgy fogalmazott, hogy a nemzeti konzultáció nem pártpolitika, hiszen az emberek életéről, biztonságáról és egészségéről szólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában