Jászkunság

2024.01.03. 10:00

Változtak a csatornáinkra váltható horgászjegyek

Megszüntették a területi átfedéseket a horgász szövetségek között. Ez év január elsejétől újabb két vízterület került a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) kezelésébe: a Nagykunsági főcsatorna felső szakasza és a Jászsági főcsatorna felső szakasza.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még 2022-ben döntött úgy a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ), hogy az országban több helyen meglévő tagszövetségi területi átfedéseket meg kívánja szüntetni. Ilyen átfedések a Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége esetében is fennálltak. Az elkövetkező időszakban megkezdődtek az egyeztetések a két szövetéség között a közfeladatok ellátásával (horgász okmányok kiadása, vizsgáztatás, stb.) kapcsolatban, rendezni kellett a tagegyesületek jogviszonyát, lebonyolítani a halgazdálkodási feladatok átadás-átvételét.

Az integráció a 2023. december 31-ei határidő előtt sikeresen le is zárult. Ennek eredményeként az idei évtől a KTVHESZ látja el a halgazdálkodási feladatokat a Nagykunsági főcsatorna Tisza-tó zsilipjétől az Abádszalók-Tiszabura közúti hídig tartó szakaszán és Jászsági főcsatorna Tisza-tó zsilipjétől a Kisköre-Füzesabony vasúti hídig tartó szakaszán is. A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 10 tagegyesülete közül kilencet már felvett tagjai közé a KTVHESZ, az utolsó egyesület tagfelvétele 2024-ben fog megtörténni.

A változásokat követve, a KTVHESZ általános éves horgászjegye tartalmazza az új területeket is. A Nagykunsági főcsatornára és a Jászsági főcsatorna felső szakaszára háromféle területi jegy közül választhatnak a horgászni vágyók, kérhetnek engedélyt a Nagykunsági főcsatorna teljes és a Jászsági főcsatorna felső szakaszára, vagy csak a Nagykunsági főcsatorna korábban is a KTVHESZ által kezelt területére, vagy mindkét csatornának csak a felső szakaszára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában