Elismerés

2024.02.09. 13:30

A 2023-as év vármegyei mérnöke Magyarné Bede Marianna, Aranygyűrűs mérnöke pedig Székelyhidi István lett a Jászkunságban

A szakemberek a szolnoki Hozam Klubban vehették át a közelmúltban az elismerésüket

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Idén a szolnoki Hozam Klub volt a házigazdája a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Mérnöki Kamara által szervezett 30. Mérnökbálnak. Az elmúlt hétvégén megtartott jubileumi eseményen adták át a hagyományos elismeréseket is.

A „2023. év mérnöke” kitüntetést Magyarné Bede Marianna vehette át, aki – a méltatás szerint – a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok műszaki igazgatójaként az elmúlt években a folyamatos üzemeltetői tevékenysége mellett, víziközmű-üzemeltetői előírásokkal, útmutatásokkal, szakmai állásfoglalásokkal járult hozzá Szolnok, a térség, de talán az ország egyik legnagyobb folyamatban lévő víziközmű-fejlesztésének előkészítéséhez.

A 2023. év mérnöke Magyarné Bede Marianna lett 
Fotó: Leitmann Zsolt

Magyarné Bede Marianna az első oklevelét Baján, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán kapta, ahol vízellátási és csatornázási üzemmérnökként végzett. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen elvégezte az építőmérnöki szakot, majd ugyanitt vízellátási-csatornázási szakmérnöki szakképzettséget is szerzett.

A bajai tanulmányai befejezését követően, 1988-ban a Szolnok megyei Víz- és Csatornaművek Vállalat – Felszíni Vízmű Üzemigazgatóságán helyezkedett el technológiai művezetőként. Húsz éven keresztül az üzemigazgatóságon dolgozott, az évek során üzemi művezető, majd üzemi főmérnök lett. 2008 szeptemberétől a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok műszaki igazgatója lett, ennek keretében működteti és irányítja a térség ivóvízellátását, valamint a szennyvízelvezetési és tisztítási szolgáltatást.

A „2023. év Aranygyűrűs mérnöke” kitüntetést, amelyet a kamarai tagság életműdíjként tart számon, Székelyhidi István, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Mérnöki Kamara alapító tagja kapta, több évtizedes kiemelkedő mérnöki tevékenysége elismeréséül.

Székelyhidi István 1972-ben Pécsett végzett épületgépész mérnökként. Friss diplomásként először a Mezőbernél helyezkedett el, majd több munkahelyen is dolgozott. 2004 és 2009 között a kamara etikai-fegyelmi bizottságának tagja, 2006. évi megalakulásától 2013-ig pedig az épületgépész szakcsoport vezetője. Visszavonulása után is aktív segítője maradt a szakcsoport új elnökségének, az országos Épületgépészeti Tagozat a mai napig számít szakmai véleményére.

A „2023. év Aranygyűrűs mérnöke” Székelyhidi István lett
Fotó: Leitmann Zsolt

2008-ban megkapta a területi kamara „Év mérnöke” kitüntetését, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata pedig „2015. év Épületgépész mérnöke” kitüntetéssel ismerte el munkásságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában