Megígérte, hogy folytatja!

2024.02.04. 15:25

Az egész Tisza-tó a rejtélyes kavicsfestő kilétéről találgat

Új mozgalmat indított el egy rejtélyes művész a Tisza-tó környékén. Az alkotó festett kavicsokat rejt el, melyek mellé kedves üzenetet ír. Vajon ki lehet ő?

Szoljon.hu

Ilyen színes motívumokkal dobja fel a kavicsokat a névtelenséget kérő hobbifestő

Forrás: Tiszakavics/Facebook

Rengetegen találgatják, hogy ki lehet az a titokzatos művész, aki festett kavicsokat rejt el a Tisza-tó környékén. Most egy kicsivel közelebb kerülhetünk a megoldáshoz, a Borsnak ugyanis interjút adott az alkotó. A művész 2023 őszén határozta el, hogy kavicsokat fog festeni, szeretett volna egy olyan szabadidős tevékenységet, ami több a telefonnyomkodásnál. Számára a legfontosabb, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára a színes alkotásaival és a melléjük rejtett kedves kis üzenetekkel.

Szeretne szürke maradni, elég ha a kavicsai színesek

– Nem szeretném, ha beszélnének rólam, addig élvezem igazán az egészet, amíg nem derül ki a kilétem. Egyébként sem vagyok ismert ember, és ez jó így, szeretnék szürke maradni, elég ha a kavicsaim színesek. A családom sem tud semmit, a barátaim sem. Nekik sem mondom el, hogy este-éjszaka festegetek, nehogy elkotyogják véletlenül valakinek. A párom előtt nem tudom elrejteni, ő látja, amikor tevékenykedem, de mindenki más előtt titok. Remélem így is marad – mondta a titokzatos művész, aki továbbra is névtelen szeretne maradni.

Egy újabb adag színes kavics Forrás: Tiszakavics/Facebook

– Kiskörén élek a Tisza mellett, gyönyörű környezetben, szeretem az itt élő embereket, talán ezért jött a sok állatka és szívecske a kavicsokra. Az volt a terv, hogy észrevétlenül hagyom ott parkokban, Tisza-parton, üzletek környékén, kerítéseken, postaládákban és ha a környező településeken járok, szórok szét mindenfelé kavicsokat – tette hozzá.

Mozgalmat indított el a Facebook-oldalával

Az alkotó már több száz kavicsot készített és rengeteg gyerek, valamint felnőtt napját tette szebbé az elrejtett ajándékokkal. Létrehozta a „Tiszakavics” nevű Facebook oldalt, hogy összegyűjtse az alkotásairól készült képeket. A művész nem számított a sikerre, de kijelenthetjük, hogy egy mozgalmat indított el. A festett kövei helyére gyakran tesznek „válaszkavicsokat” köszönetnyilvánításképp. Már egy társra is szert tett, aki segít neki a kavicsok „terítésében”.

– Hetekkel ezelőtt hosszú üzenetet kaptam egy nagyon kedves, számomra ismeretlen lánytól, hogy megtalálta az egyik kavicsomat, nagy örömet okozott neki, és tudja, hogy másoknak is. Levelezni kezdtünk, kiderült, hogy a szomszédos Tisza-parti településen, Abádszalókon él, és sokfelé jár a környéken és szívesen segít a kavicsok elrejtésében. Ekkorra már több száz kavicska várt itthon jobb sorsra a fiók mélyénél. Boldoggá tett, hogy lett egy szövetségesem – mondta.

Fel sem vetődött benne, hogy abba kellene hagyni

A lelkes Tiszakavics-rajongók még sokáig számíthatnak a vidám kis alkotásokra.

– Fel sem merült bennem, hogy valaha abba kellene hagyni. Kezem eddig is volt, a fantáziám kialakult festés közben, más nem kell hozzá. Van egy állandó krampuszom, aki szétszórja a köveket mindenfelé- és segít alapanyagkavicsot szedegetni a Tisza körül – fűzte hozzá a továbbra is inkognitóban maradó kavicsfestő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában