Megmérettetés

2024.02.27. 15:00

Csukapörkölttel versenyeztek a tószegi horgászok

A tószegi horgászegyesület hét taggal benevezett a Püspökpusztai Csukapörköltfőző és Fánksütő Versenyre.

Kovács Berta

Nem csak halat fogni, de főzni is jól tudnak a pecások Tószegen. Gondolták, megmutatják konyhai tudományukat Bács-Kiskun vármegyében is, így a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület hét fős csapata benevezett a X. Püspökpusztai Csukapörköltfőző és Fánksütő Versenyre.

Bedekovics Lászlóné és Sárai Szabó Hilda a fánktésztát dagasztja 
Forrás:  Beküldött fotó

A szombati megmérettetésre egyébként rekord számú csapat jelentkezett, így a szervezőknek ki kellett tenniük az internetre a „megtelt” feliratot. Még határon túlról is érkeztek résztvevők.

Az időjárás egyébként nem volt igazán ideális a szabadtéri főzőcskézéshez, még az eső is eleredt, szerencsére a nagy sátor alatt zavartalanul rotyoghattak a bográcsok, és a hangulatra sem lehetett panasz.

A kóstolót viszi a zsűri elé (balról) Bedekovics László egyesületi elnök, Sárai Szabó Hilda és Sárai Szabó Róbert
Forrás:  Beküldött fotó

A szervezőktől kapott két csuka nem fogott ki a tószegieken, olyannyira nem, hogy pörköltjüket a zsűri a második helyezéssel jutalmazta. Túl is teljesítették az elvárásokat, még füstölt halat és halpástétomot is készítettek. A fánksütőknek sem volt okuk szomorkodni, ők egy különdíjjal gazdagodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában