Galériával

2024.02.24. 16:56

Egyedi receptek alapján készültek a finomságok a karcagi hungarikum fesztiválon

Gasztronómiai csodákat alkottak a csapatok tagjai.

Daróczi Erzsébet

Sokan részt vettek az eseményen

Fotó: Daróczi Erzsébet

Szombaton a Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Déryné Kulturális Központ a Hungarikum Fesztivál Karcagon – Karcagi Kolbászízesítő Verseny elnevezésű programot, amelyre 25 csapat nevezett.

A megjelenteket F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök köszöntötte. Mindketten úgy vélték, a jó kolbász elkészítésének titkát a minőségi alapanyagok mellett az odafigyelés, és az egyedi családi receptek jelentik. 

Szepesi Tibor polgármester szintén jó hangulatú versenyzést kívánt és örömmel állapította meg, hogy sok fiatal is részt vesz a megméretésen, így remény van arra, hogy a házi kolbásztöltések, a disznótorok szokásait a következő generációk is tovább viszik.

A csapatok ezután feldolgozták a szervezőktől kapott előre elkészített minőségi darált húst, amit saját receptjeik alapján ízesítve formáltak kolbásszá. A finomságokat végül a sütés után szakmai zsűri értékelte. S amíg zajlott a munka, a színpadon a Déryné néptánc csoportjai adtak műsort, kísért a Pipás népzenei együttes, de játszott az UV Trió zenekar és a Parno Graszt is.

Itt adták át két korábbi megméretés, a házi kelt tésztás és a pálinka verseny díjait is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában