Galériával

2024.02.24. 19:20

Wass Albert műveit idézték fel a karcagi felolvasó maratonon

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium 13 éve csatlakozott a Wass Albert felolvasó maraton Kárpát-medencei résztvevőihez. Pénteken a gimnáziumban a magyar és a székely Himnusz eléneklése után Tóth Barna igazgató köszöntötte a felolvasó estre érkezett diákokat.

Daróczi Erzsébet

Sokan részt vettek az eseményen

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Az utóbbi esztendőkben igyekeztünk úgy alakítani saját rendezvényünk szervezését, hogy minél több tanítványunk érdeklődését fel tudjuk kelteni az életműve iránt – mondta Tóth Barna.

– Hiszem azt, hogy lehet úgy szeretni magyarságunkat, nemzetünket, Kárpát-medencei szülőföldünket, történelmünket, évezredes kultúránkat, kereszténységünket, hogy abból nem következik semmiféle ellenséges érzés senki iránt, hogy azzal nem akarunk tönkre tenni és megbántani másokat, különösen a közöttünk és körülöttünk élő más nemzethez tartozó embertársainkat – emelte ki igazgató. 

Szabó Júlia Ildikó tanárnő ezután azt emelte ki, hogy a karcagi gimnazistáknak idén már Wass Albert munkássága is érettségi tétel lesz.

A Wass Albert Szavaló és Prózamondó Verseny indulói a zsűri előtt mondták el kedvenc versüket, olvasták fel kedvenc műrészletüket. 

A szavalóverseny győztese Kiss Éva Noémi (11.A) lett, míg a második helyet György Dávid (9.A) szerezte meg, megelőzve a harmadikként záró Kovács Mátét (10.C).

A felolvasó versenyt Buzalka Boglárka (9.A) nyerte, Padra Róbert (9.C) és Kirják Nimród (10.B) előtt. Az irodalmi vetélkedő csapatai Türke Beáta vallástanár, Hunyadi Ildikó és Tóth Andrea tanárnők előtt mérték össze ismereteket az erdélyi íróról. A megméretésen a Funky Pingvinek (Bíró Janka, Kanalas Anasztázia Szintia, Farkas Dzsenifer, Kiss Réka Mária, Csapó Marianna) csapata bizonyult a legeredményesebbnek. A képzeletbeli dobogó második fokára a Barbiegirls (Juhász Csenge, Béres Kata, Szentesi Laura), míg a harmadikra a Wassutasok (Kovács Zoltán, Kovács Máté, Farkas Flórián Mihály) csapata állhatott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában