Farsangi mulatság

2024.02.13. 14:00

Jó hangulatban űzték el a telet a kertvárosiak Szolnokon

Heje-huja vigalom, zene-bona, finom falatok és igazi farsangi hangulat várta a Kertvárosi Közösségi Házba érkezőket a minap. Nagyon sokan érkeztek, hogy közösen elűzzék a telet.

Rimóczi Ágnes

Sokan jelmezbe öltöztek a kertvárosi farsangon

Forrás: Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár Facbook-oldala

Szolnokon a Kertvárosban immár hagyomány, hogy – ahogy a legtöbb ünnephez kötődően – a farsangi időszakban összejönnek és mulatozzásal jelzik a télnek, hogy ideje szedelőzködnie. A minapi farsangi programon mindent megtettek a városrészben élők, hogy szép lassan érkezzen a tavasz. – Hálásak vagyunk, hogy ilyen sokan eljöttetek és vidámságot csempésztetek a szürke napjainkba – köszönték meg a szervezők, a közösségi ház munkatársai a farsangozóknak.

A beszámolóból kiderült, hogy csodás jelmezekbe öltöztek a gyerekek. Volt favágó, star wars hős, királylányok, kutyusok, pillangók, katicák ropták a táncot a Sodrás zenekar muzsikájára. Juhász Kata – ő cowboynak öltözve – mindenkit megtáncoltatott. Még a nagyszülők és az apukák is beálltak a kicsik mellé a táncba, és boldogan tanulták a lépéseket.

Voltak, akik inkább kézműveskedtek, ők busómaszkot készítettek. De volt lehetőség rajzolgatni, színezgetni és persze a csocsó is népszerű volt. A nap csúcspontja egyértelműen a fánkevő verseny volt, sokan megpróbálkoztak a bekötött szemmel fánkevés világcsúcsának megdöntésére. Volt verseny a gyerekeknek, a szülőknek, sőt a nagyszülőknek is.

A hagyomány szerint most is minden résztvevő egy tombolaszelvényt kapott, felajánlott ajándékokat sorsoltak ki a vendégek között. – Ezúton köszönünk minden felajánlást, hálásak vagyunk a süteményekért, amik pillanatok alatt elfogytak – mondtak köszönetet a szervezők.

A farsangi mulatságon természetesen nem maradhatott el a téltemetés, a résztvevők közösen égették el a közösen elkészített kiszebábot, úgyhogy a kertvárosiak mindent megtettek, hogy jöjjön a tavasz, vesszen a tél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában