Elismerés

2024.02.02. 14:00

Kezdő tűzoltóként riasztották a szajoli vonatbalesethez a kitüntetett mezőtúri alezredest

Két tűzoltó munkáját ismerték el: Ádám Tibor és Bán Lajos is régóta tevékenykedik a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szervezetében. Ádám Tibor kezdő tűzoltóként részt vett a szajoli vonatbaleset kárfelszámolásában is.

Mészáros Géza

Ádám Tibor (balról) és Bán Lajos részére dr. Pintér Sándor belügyminiszter adományozta a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szervezetében eltöltött harminc év alkalmából a szolgálati jelet

Forrás: Mezőtúr KvK

Két tűzoltó, harminc év, mindez egy helyen, Mezőtúron. Ádám Tibor tűzoltó alezredes és Bán Lajos tűzoltó alezredes pályája sok ponton hasonlóságot mutat. Mostani elismerésüket is egyszerre kapták meg. A hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya osztotta meg hírportálunkkal.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szervezetében eltöltött harminc év alkalmából szolgálati jelet adományozott Ádám Tibor tűzoltó alezredesnek, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának, valamint Bán Lajos tűzoltó alezredesnek, a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének.

Ebből az alkalomból a kirendeltség is ajándéktárggyal jutalmazta őket, melyeket Liszkai Zoltán tűzoltó ezredes, kirendeltségvezetőtől vehettek át.

Mindkét szakember 2012 óta, vagyis tizenkét éve szolgál beosztásában Mezőtúron. Ádám Tibor kezdő tűzoltóként részt vett 1994-ben a szajoli vonatbaleset kárfelszámolásában. A sportból is kiveszi a részét, úszásban ért el kimagasló eredményeket. Bán Lajostól sem áll távol az aktív életmód, ő a futásban találta meg a kikapcsolódást, heti több alkalommal fut 8-10 kilométeres távokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában