Születésnap

2024.02.03. 13:30

Még ma is topon van szellemileg – a 95 éves Irénke nénit köszöntötték Tiszatenyőn

Ma már két gyermekétől öt unokája és hét dédunokája van, de szellemileg a fiatalokkal is felveszi a versenyt Veres Ferencné Irénke néni, akit a napokban köszöntöttek Tiszatenyőn 95. születésnapja alkalmából.

Molnár-Révész Erika

A napokban töltötte be 95. születésnapját a tiszatenyői Veres Ferencné

Forrás: Beküldött fotó

Veres Ferencné Irénke 1929. január 30-án született Tószegen, majd 1954-es házassága révén került Tiszatenyőre. Mivel nagyon szerény körülmények között nőtt fel négy testvérével, hiába volt eszes, a továbbtanulásra nem volt esélye, hamar dolgoznia kellett. Az építőiparban helyezkedett el, segédmunkásként, itt ismerkedett meg későbbi férjével. Azt idők során egy fia és egy lánya született, majd öt unokával, és hét dédunokával gyarapodott a család. Irénke néni 20 éve özvegyült meg, míg nem fájtak a lábai sokat átjárt a nem messze álló idősek otthonába

– Nem tudom, mi a hosszú élet titka. Csodálkozom is rajta, hogy már 95 éves vagyok, az már nagyon sok. A lányom minden nap átjár Martfűről, hogy segítsen, ugyanis már nehezen mozgok – mesélte Irénke néni, aki korábban, míg a szeme jó volt, szívesen fejtett rejtvényt, de ma már kedvenc időtöltése a különböző televíziós vetélkedő műsorok nézése. Ez meg is látszik, hiszen bár fájós térdei miatt a mozgás már nehezen megy, ám szellemileg még mindig friss, fiatalos. A 95 éves asszonyt az önkormányzat nevében Mező József polgármester és Kozák Mária alpolgármester köszöntötte a napokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában