Egyeztetések

2024.02.18. 10:00

Szakember tervezi meg Tiszajenő emlékparkját

Egyeztették az építésszel az elképzeléseket, a napokban fel is mérte a területet, mindezt figyelembe véve készül egy komplett látványterv.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tájtervező építész járt a napokban Tiszajenőn, hogy felmérje azt a telket, melyen emlékparkot szeretne kialakítani az önkormányzat, számolt be róla Virág József polgármester.

– Fontosnak érzem, hogy szakember tervezze meg a leendő parkunkat, ahol nemzeti ünnepeinkről fogunk megemlékezni. Út melletti sarki portáról van szó, így szeretnénk, ha esztétikus képet mutatna – hangsúlyozta a polgármester. Elmondta, egyeztettek az elképzelésekről, a szakember vállalta is, hogy megtervezi a parkot, kijelölve a növények, a térköves út, a világítás, a pihenőpadok és az emlékművek helyét, majd elkészítve annak látványtervet.

Figyelembe kell venni, hogy a főút és a leendő park között vezet a jövőben kiépítendő, Tószeget Tiszakécskével összekötő kerékpárút nyomvonala, így célszerű, ha a növényzet nem takarja el az ott elhaladók elől a látványt. A főút felőli oldalon, valamint a terület középső részén élősövényben gondolkodnak, olyan nyírható örökzölddel kalkulálva, ami nem nő magasra. Az sem mindegy, milyen fákat ültetnek és hová helyezik el, hiszen jó, ha megnőve árnyékot vetnek a padokra.

Komplett terv készül, amit ha első körben nem is tudnak mindenestől megvalósítani, az elkövetkező években folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, és végeredményként olyan látványos, esztétikus park épül ki, ami hozzájárul a település arculatának emeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában