Folyótakarítás

2024.02.29. 13:30

A PET kupások és a vízügy közösen szedi a szemetet a szolnoki Tisza szakaszon az áradás után

A hosszan elhúzódó árvíz rengeteg szemetet halmozott fel Szolnokon is. A PET kupa aktivistái helybeli önkéntesekkel karöltve a tetőzés után máris megkezdték a Tisza belvárosi szakaszának takarítását.

Rimóczi Ágnes

Megszokott, hogy minden egyes árhullámmal jelentős mennyiségű kommunális hulladékot is sodor magával a folyó, aminek egy része felhalmozódik a hullámtéren. Szolnokon önkéntesek tisztítják a Tiszát. A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai is segítenek.

szemétszedés, hulladék
A Tisza belvárosi szakaszán kezdték a szemétszedést
Forrás: Kötivízig

– Még alig vagyunk túl a tetőzésen, de a PET kupa aktivistái az Arany vízijármű kölcsönző munkatársaival közösen már kedden vízre szálltak, hogy összeszedjék a Tiszaparti katolikus óvoda és iskola előtti partszakaszon a hullámtéri fákon, bokrokon felgyülemlett szemetet, ami zömmel PET palack és műanyagszármazék - tájékoztatták hírportálunkat a Kötivízig illetékesei.

– Igazgatóságunk egy motorcsónakkal és kishajó vezetővel segítette a környezetszépítő munkát. Információnk szerint a kihalászott hulladékot az NHSZ Szolnok Nonprofit Kft. szállítja majd el – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában