Tehetséghét

2024.02.27. 12:00

Egykori diákok szakmájába kóstolhattak bele a szandai általános iskolások

Izgalmas, szakmákkal ismerkedő hetet tartottak február tizenkettedike és tizenhatodika között a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az öt napon át tartó rendezvény keretében az iskolások szülei és egykori tanulók is bemutatták hivatásukat. Ottjártunkkor Rezes Dániel geológus és dr. Erdős Sándor gyermekpszichiáter tartott előadást a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. 

Köllő Judit

Rezes Dániel a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Csillagászati Intézetének külsős tudományos munkatársa, okleveles geológus. 

diák,szakma,előadás,szandai suli,Tehetséghét,egykori diákok
Két egykori diák is mesélt szakmájáról az általános iskolásoknak a tehetséghét keretein belül
Fotó: Nagy Balázs

– Meteoritok elemzésével foglalkozom – mesélte az egykori diák, aki 2004 és 2012 között tanult az iskolában. 

– A geológus alapvetően a földdel és a földet alkotó kőzetekkel, valamint az azok között lejátszódó folyamatokkal foglalkozik. Nagy öröm volt számomra, hogy Király Eszter tanárnő felkeresett, hiszen kedves emlékek fűznek ehhez az iskolához. Nem mellesleg egyre kevesebb a geológus, és bízom benne, hogy ez az érdekes szakma felkelti a fiatalok érdeklődését – tette hozzá a fiatalember. 

A gyermek- és ifjúságpszichiáter, dr. Erdős Sándor a Heim Pál Gyermekkórház orvosa. Előadásában az egészségügyi találmányokról is mesélt a diákoknak. 

– Oszlopos tagja voltam a szandaszőlősi iskola táncegyüttesének, még egyetem alatt is többször visszajártam táncolni – idézte fel a kezdeteket dr. Erdős Sándor. – Ebből adódóan elég sokáig részese voltam az iskola mindennapjainak. Király Eszter tanárnő megkeresésekor azonnal igent mondtam, hiszen bármikor szívesen visszalátogatok az intézménybe. Előadásomban az egészségügyi innovációkról lesz szó, hiszen a mindennapokban a virtuális valóságba „gyártunk” élményeket a gyerekeknek – fűzte hozzá az egykori diák. 

Az eseményen nagy volt az érdeklődés
Fotó: Nagy Balázs

Az egész héten át tartó eseménysorozat keretében irodalmi, helyesírási, anyanyelvi versenyeken, kreatív nyelvi játékokon, környezetvédelmi kvízen és előadásokon vehettek részt a fiatalok. Az intézménybe ellátogatott Kröpfl Erzsébet mentőkutya-kiképző is, aki szintén az iskola tanulója volt egykor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában