Vízállás

2024.02.26. 14:00

Tetőzik a Tisza Szolnoknál

A Tisza-tó mentén már megszűnt az árvízvédelmi készültség. Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik a Tisza.

Rimóczi Ágnes

Hétfő reggeli adatok szerint a Tisza Szolnoknál tetőzés közeli állapotban van, a fentebbi szakaszokon már apad a folyó. – A vízállás ma reggel Tiszafürednél 651, Kisköre-alsónál 727, Tiszaroffnál 764 centiméter, mindenhol apadó, Szolnoknál 737 centiméter, tetőzés közeli, Martfűnél 658, Tiszaugnál pedig 560 centiméter, utóbbi két helyen áradó – közölték a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság illetékesei, akik hozzátették: Szolnoknál vasárnap délután öt óra óta 737-738 centiméteres vízállások figyelhetők meg.

tisza,áradás,szolnok
Tetőzik a Tisza
Fotó: Mészáros János

Hírportálunkat arról is tájékoztatták a szakemberek, hogy hétfőn reggel megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. Az igazgatóság azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. – Másodfokú a készültség Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig elsőfokú – emelték ki.

A Zagyva-Tarna vízgyűjtőjére vasárnap hullott csapadék következményeként kisebb árhullám alakult ki, ezért a felső vízmércéknél áradás figyelhető meg. A Zagyva Jászteleknél várhatóan a fokozati szint alatt fog tetőzni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában