Egyeztetés

2024.02.20. 15:00

Tiszafüredet is érinti az Oldtimer Szuperkupa-sorozat

Ismét fontos kérdésekben döntött a napokban Tiszafüred önkormányzatának képviselő testülete. Az eseményen szó esett a jelesebb programokról, az év tanulója és év sportolója díjátadóról és az óvoda létszámának növekedéséről is.

Köllő Judit

Több fontos témát is sikerült megvitatni a legutóbbi füredi testületi ülésen

Forrás: Tiszafüredi önkormányzat

Ülésezett a város képviselő-testülete, a tiszafüredi tanácskozáson az óvoda létszámának növekedéséről is tárgyaltak. 

Utóbbival kapcsolatban a testület a túljelentkezés miatt hozzájárult az óvodai csoportok létszámának húsz százalékos emeléséhez. Az eddigi huszonöt helyett mostantól tehát harminc férőhelyesek lesznek a csoportok. 

Az önkormányzat korábban nyilvános felhívásban kérte ki a lakosság véleményét a Kakukk utcából nyíló, kivett út elnevezésével kapcsolatban. A beérkezett javaslatok alapján a testület tagjai Mókus utcának nevezték el a közterületet. 

Mint kiderült, idén két jeles esemény helyszínéül szolgál a Morotva Kerékpáros Pihenőpark. Április hatodikán a Tisza-tavat és Tiszafüredet is érinti az Oldtimer Szuperkupa-sorozat keretében tervezett, Chrono Classic elnevezésű veterán autós túra. A rendezvény keretében a helyszínen pontossági versenyt is tartanak. Október 19-én a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban immáron második alkalommal szervezik meg a Sulyom Futófesztivált, a Mozdulj Érte Egyesület jóvoltából. 

Az önkormányzat idén újra csatlakozik „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei, Magyar Örökség díjas országos programhoz. A program keretében meghirdetett verseny célja a figyelemfelhívás, valamint az, hogy ösztönözze a lakosságot a konyhakertek kialakítására, művelésére, az egészséges és biztonságos élelmiszer előállítására. 

Zárt ülésen döntöttek a Tisza­füred Kiváló Tanulója, a Tiszafüred Kiváló Ifjúsági Sportolója elismerő címek, a Benedek Gábor-díj és az Év Edzője elismerő címek adományozásáról. Az elismerések átadására az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megrendezett március 15-i ünnepi megemlékezésen kerül majd sor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában