Rekonstrukció

2024.02.23. 16:30

Javítják a szolnoki Tiszavirág híd megrongálódott elemeit, az egyik liftet is felújítják

A helyreállítási munkák folyamata a mindenkori városi költségvetési forrás függvénye

Mészáros Géza

Tizenhárom évvel ezelőtt, 2011. január 21-én avatták fel ünnepélyesen és adták át hivatalosan a szolnoki Tiszavirág hidat, amely a Tiszán átívelve a belvárosi Tiszai hajósok terét köti össze a túlparttal, a Tiszaligettel. A Szolnok új szimbólumának számító tiszai átkelő időszakonként felújításra szorul. A Tiszavirág híd legújabb rekonstrukcióját a közelmúltban kezdték el.

Tiszavirág híd, lift, felújítás, munkálatok
A Tiszavirág híd belvárosi hídfőjénél, a Tiszai hajósok terénél a közelmúltban kezdték el a felújítási munkákat
Fotó: Mészáros Géza

– A rendelkezésre álló anyagi források jelenleg arra elegendőek, hogy a híd belváros felé eső oldalán végezzük el a javítási munkákat – válaszolt érdeklődésünkre Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője és Molnár Lajos, a társaság sajtószóvivője.

– Jelenleg az omladozó csempeburkolat és a járófelület felújítását végzik a kollégáink. A mostani ütemezésben a személyfelvonó felújítása is szerepel. A későbbiekben folytatódik a felújítás-sorozat, amely a tiszaligeti hídpillér környezetéhez tartozó szerkezetelemek, valamint a túlparti lift helyreállítási munkálatait is jelenti – számoltak be a feladatokról a társaság képviselői.

A szakemberek elmondták, hogy az elmúlt időszakban megtörtént a gyalogos-kerékpáros átkelő korrózióvédelme is. Továbbá megújult a világítás-rendszere, valamint kicserélték a megrongálódott WPC-burkolatokat is. Hangsúlyozták, hogy a felújítás folyamatát a mindenkori városi költségvetési forrás biztosítja, amelyhez a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. igazítja a kivitelezési munkákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában