Fejlesztés

2024.02.21. 18:00

Új parkolókat létesítenek a mezőtúri gimnáziumnál

Egyre több az autó a városban, ezért egyre több parkolóra van szükség Mezőtúron. Most tesznek az ügy érdekében...

Rimóczi Ágnes

Az úthálózat fejlesztése mellett a parkolók építését is tovább folytatják a városban. 

pakroló,bővítés,egyre több autó
Egyre több az autó a városban, ezért bővítenék a parkolókat
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A gépjárművek számának növekedése miatt a város több pontján, egyre nagyobb szükség van új parkolóhelyek kialakítására.

 A költségvetés összeállítása során figyeltünk arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is előre tudjunk lépni ezen a területen – számolt be a témával kapcsoltban Szűcs Dániel. A településvezető elmondta, hogy a Teleki Blanka Gimnázium nevelőtestületének kérését figyelembe véve javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Vas utcában 8-9 új parkoló építésére különítsenek el forrást. 

– Ezzel nemcsak az iskolát segítjük, hanem annak környékén parkolók mindennapjait is, hiszen ezáltal a Csokonai úton szabadulhatnak fel majd parkolóhelyek. Előzetes tervek szerint a csapadékcsatorna „lefedésével” jöhetnének létre újabb parkolóhelyek, hasonlóan a Harmatcsepp Óvoda melletti megoldáshoz. A lakosság megnyugtatásául mondom, hogy mindehhez nem fogjuk kivágni az ott lévő összes fát – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában