Véradás

2024.02.21. 19:37

Nem csak civil szervezetek tagjai adták vérüket Szolnokon

Szolnokon is várták a civil véradókat szerdán. A Civil Központban kis ajándékkal, oklevéllel készültek azoknak, akik részt vettek az egész napos akcióban.

Kovács Berta

Délelőtt és délután is jelentkeztek szerdán a segítő szándékúak vért adni Szolnokon. A X. Civil Véradó Hét második vármegyei programján a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szolgáltató Központ (CKSZK) Baross úti székhelyén és a Tószegi úton a Szolnoki Területi Vérellátóban várták a véradókat. 

véradás,nem csak civilek,önkéntesek,vér
Iványi József negyvenötödik alkalommal adott vért
Forrás: Beküldött fotó

Mint kiderült, nem csak civil szervezetek tagjait sikerült mozgósítani, de jöttek a helyi lakosok mellett többek között a honvédségtől is, hogy támogassák a jó ügyet.

Többen nem is első alkalommal vállalták, hogy hozzájárulnak embertársaik megmentéséhez, a szervezők több olyan személlyel találkozhattak, akik tizedik, huszonötödik vagy negyvenötödik alkalommal adtak vért.

Pozitívum volt azzal szembesülni, hogy az idősebbek és középkorúak mellett a fiatalok is mind többen szánták rá magukat, hogy támogassanak részvételükkel a jó ügyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában