Elismerés

2024.03.10. 15:00

Életműdíjat kapott az abonyi vendéglátós legenda

Abony hírneves fogadósa kapta meg elsőként a város most alapított életműdíját.

Rózsa Róbert

Életműdíjat kapott Mészáros István, a legendás abonyi Mészáros Vendéglő létrehozója

Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

Mészáros István, az abonyi Mészáros Vendéglő létrehozója kapta meg elsőként a 2024-ben alapított abonyi életműdíjat – közölte vasárnap az abonyi városháza. A díjat szombaton, a Kultúra Házában tartott polgármesteri estélyen adták át a legendás vendéglátósnak, aki 1982-ben létrehozott,  országosan ismertté vált éttermet működtetett a városban, és aki nem csupán ételkülönlegességei, szakmai elhivatottsága, de ízig-vérig vendéglátós személyisége révén is közkedveltségnek örvend Abonyban.

életműdíj,díj,abony.legenda
Életműdíjat kapott Abonytól Mészáros István (balra)
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

Gasztronómiai munkásságán túl Mészáros István a város közösségi életének aktív tagjává, szervezőjévé vált. Megálmodta és többször megrendezte az Abonyi Pünkösdölőt, az ő kezdeményezésének köszönhető a városkapu megépítése. Számtalan támogatással segítette és segíti a mai napig a helyi civilszervezeteket, az intézményeket, rendezvényeket. Mészáros István – áll az indoklásban – olyan kiemelkedő személyiség, aki szakmai életútjával és közéleti szerepvállalással elsőként érdemli ki az Abony Város Életműdíja kitüntetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában