Zöldítés

2024.03.26. 15:21

Fontos üzenettel ültettek gyümölcsfákat Csépán

Csépára érkezett kedden a Kereszténydemokrata Néppárt Ültessünk, hogy élhessünk! faültetési akciója. Tizenöt csemete kerülhetett a tiszazugi település közintézményeinek udvarára.

Pakainé Pusztai Nóra

A csépai idősek otthonának kertjébe és az önkormányzati konyha udvarára ültettek fákat kedden. Tizenöt facsemetével érkezett a tiszazugi településre Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője. Az MTI közleményéből kiderül, Hollik István a rendezvényen azt mondta, hogy az Ültessünk, hogy élhessünk! akció mottója mindent összefoglal: azért ültetnek fát, hogy az utódoknak, a gyermekeknek egy élhető, békés, biztonságos Kárpát-medencét hagyjanak örökül.

faültetés
Hollik István (jobbra) a helyiekkel együtt ültetett fát Csépán 
Fotó: Nagy Tímea

Közölte, a faültetéssel ezt szimbolizálják, amellett, hogy a csépai lakosoknak is segítséget nyújtanak ezzel. 

Pintér Csaba Gábor, Csépa polgármestere megkeresésünkre kifejtette, az idősek otthonának kertjébe és az önkormányzati konyha udvarára összesen 15, a Kárpát-medencében is őshonos gyümölcsfa került. A tervek szerint a termésükből ivólevet, lekvárt készítenek majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában