Jubileum

2024.03.03. 19:55

Jótékonysági bált is tartottak a Karcagi Nagykun Vadásztársaság ünnepségén – galériával és videóval

Jubileumi bált tartottak a karcagi vadászok. Az esemény tombolabevételével a társaság vadgazdálkodását segítik.

Daróczi Erzsébet

Idén ünnepli megalakulásának 150. évfordulóját a Karcagi Nagykun Vadásztársaság. Szombaton délelőtt tartották idei közgyűlésüket, ahol a vadászati évet segítő döntéseket hoztak, este pedig jótékonysági bált rendeztek a berekfürdői Park Étteremben. A tombolabevétel a társaság vadgazdálkodását segíti.

vadászbál, jótékonyság, esemény
Az esemény jótékonysági bállal zárult
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A Nagykunság közepén, a Kunság fővárosában nincsenek kastélyok, de található itt szép múzeum, múzeumparkkal. Van nagyon szép új épületünk, az Erzsébet-ligetben lévő Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ, ami azt hiszem, világhírű építmény, összetartozásunkat jelenti mint kultúrközpont és mint egy értékes beruházás, ami továbbviszi a világ minden részére a Nagykunság hírnevét – mondta köszöntőjében Hubai Imre Csaba, a vadásztársaság elnöke.

Ezt követően F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szólt a vadásztársakhoz.

– Nagyon sajnálom, hogy egyre kevesebb időm van arra, hogy ennek a csodálatos szenvedélynek, sportnak hódoljak, de tudom, nagyon sok minden kell egy jó vadásznak: a felszerelésen, lehetőségeken kívül nagyon sok türelem, ha valaki lesen ül. Tudjuk azt is, hogy a vadászok párjának is türelemre van szüksége, így a mai estén köszönjük meg nekik ezt az időt, amit nélkülük töltünk a vadászatok alkalmával, s abban reménykedünk, hogy a következő szezonra is elengednek minket – mondta a képviselő.

Szepesi Tibor polgármester beszédében elmondta, bár nem szokott vadászni, de előszeretettel sétálgat a természetben, olykor vadász ismerőseivel is. A város első embere szerint többen azt hiszik, hogy a vadászat mindig csak szórakozás és az erdőben, a friss levegőn sétálgatni milyen jó dolog, de ez többről szól.

– Aki kicsit mélyebben néz a vadászat mögé, az tudja, hogy a vadászat egy szolgálat, hiszen a vadgazdálkodás az odafigyelés, a természet megfigyelése és segítése. S az, hogy ez megmaradjon hosszú évtizedekig, nagyban köszönhető a vadászoknak, vadásztársaságoknak – jelentette ki a polgármester, aki zárásul gratulált a 150 éves fennállását ünneplő Karcagi Nagykun Vadásztársaságnak is.

Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök először a jelenlévő fiatalokhoz szólt, hiszen mint fogalmazott, szüleiktől ők is megtanulják majd azt a fajta szenvedélyt, amivel a vadászat iránt örökre be lesznek oltva.

– Ahogy nagyon sokan, úgy mi is gyermekként vettünk részt elsőként vadászatokon. Hajtottunk, először bronz, ezüst, majd aranykoszorús hajtó lett belőlünk, később azt is megengedték az idősebbek, hogy adott esetben kompetenciaosztásnál felállhassunk a szüleink mellé abba a vonalba, amit a vadászok alkottak. Egyszóval ennek a hangulatnak is köszönhető, hogy egyben van a társaság és itt vagyunk – mondta. 

Hozzátette, a közelgő nőnapnak is fontos jelentősége van, hiszen ez az ágazat elférfiasodott az idők során.

– Köszönöm mindenkinek a sportszerű vadászatot, aminek részese lehettem a Nagykun Vadásztársaság alkalmain, köszönöm a hivatásos vadászainknak, az elnökségnek, a közgyűlésnek, hogy meghozta azokat a fontos döntéseket, ami a gazdálkodáshoz kell. A munka a társaság területén kiváló szakmai alapokon nyugszik, kiváló eredményeket tudunk felmutatni – fogalmazott a vármegyei közgyűlés elnöke.

A vacsora után a társaság 150. évéhez méltó tortával lepte meg a vadászokat Perity Róbert, a Park étterem mestercukrásza. A bálon a talpalávalóról a Rulett Show Band zenekar gondoskodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában