Programajánló

2024.03.01. 19:00

Lódobogástól ágyúszótól lesz hangos hétvégén a vármegyeszékhely

Szolnoki csata, koszorúzások, makettkiállítás, ingyenes múzeumlátogatás, emlékfutás, minden, ami a magyar honvédelemhez köthető – erről szól leginkább hétvége Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, ahol emellett kiállításokkal, kvízestekkel, disznótorossal, gyermekprogramokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK március 1.

Fergeteges csatát láthatnak az érdeklődők, ezúttal a Kossuth téren 
Fotó: Kiss János / Forrás: Mw archív

SZOLNOK Színészek szülő szerepben címmel 17 órától a Verseghy Ferenc Könyvtárban Ruttkai Éva és Gábor Miklós színészekről mesél lányuk, Gábor Júlia és férje, Szigethy Gábor. Az eseményen alkalmi kiállítás is nyílik Hamlet és Ophelia jelmezéből, valamint a művészek rajzaiból, fotóalbumokból. 

JÁSZBERÉNY 18 órakor MORFÓZIS címmel nyílik Milotai Anna természetművész egész termet kitöltő installációjának kiállítása a Főnix Műhelyházban. A tárlatot Tomecz Dániel képzőművész nyitja meg, zenével Baráth Bence működik közre.

JÁSZKISÉR A művelődési házban 18 órától kezdődik a Bársony Bálint és az MRP nevű formáció koncertje. 

JÁSZFÉNYSZARU Zenés tavaszindító beszélgetésre és anekdotázásra várja a érdeklődőket a városháza dísztermében a Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a Jászfényszaruért Alapítvány. 

ÚJSZÁSZ A városi művelődési ház nagytermében 17 órától a Harry Potter rajongókat várják kvízestre. Az eseményen a 7. kötet cselekményeivel, varázsigéivel, szereplőivel kapcsolatos kérdésekre lehet számítani. 

RÁKÓCZIFALVA A Varsány Közösségi Házban este 19 órától Batyus kocsma kvíz kezdődik, melyre 3-6 fős csapatok jelentkezését várják. 

KARCAG Éjszakai fürdőzésre várja az érdeklődőket az Akácliget Fürdő, külső gyógymedencéiben. A belépés 22 óráig lehetséges, a fürdő 24 órakor zár.

SZOMBAT március 2.

JÁSZAPÁTI Az I. Apáti Malac-kalandra, vagyis a disznótoros étkek főzőversenyére és hájas tésztás sütemények megmértettetésére várják a résztvevőket a Jászapáti Gazda-Farm fűtött rendezvénysátorába. Az események reggel 7.30-kor a fogópálinka elfogyasztásával kezdődnek, 7.45-től látványdisznóvágás, 9 órától köszöntő, majd színpadi programok következnek, 13 órától az Irigy Hónaljmirigy lép fel. Az eredményhirdetésre 14 órakor kerül sor.

SZOLNOK Egész nap várják az érdeklődőket a XXXII. Országos Makettkiállításra és Versenyre az MH. Kiss József 86. Helikopterdandár Művelődési Otthonában. 

Reggel 9 órától a Damjanich szobornál lehet gyülekezni a Szolnoki Csata Emléktúrára, melyet a Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Turista Egyesülete szervez. A körülbelül 10 kilométeres túra a csata vélt helyszíne kötül a vashídig, majd vissza, Szolnokra tart majd. A szerevzők kérik, aki gondolja, vigyen egy szál virágot a csata emlékére. 

Reggel 9 órától a Tiszaligeti Arénában kezdődik a Szolnok Open XII. Országos Mazsorettverseny a Dream Dance Mazsorettcsoport szervezésében.

13 órától a Szabadság téren, 13.20-tól a Lengyel légió utcában helyezik el az emlékezés virágait, 14 órától pedig a Verseghy parkban a csata tiszteletére állított történelmi emlékhely felavatására kerül sor. Maga a csata 15.30-tól indul a Kossuth téren. Közreműködik a Légierő Zenakar.

A szolnoki csata 175. évfordulójának alkalmából 2024. március 2. és 5. között a Damjanich János Múzeum kiállításai és a Szolnoki Galéria ingyenesen látogathatóak.

Délelőtt 11 órától rajtol a Dr. Béres József sétányon a City Port Szolnok nevű futóverseny. A rajtcsomagot 10 órától lehet átvenni, 5 kilométeres, 10 kilométeres és 50 kilométeres táv közül lehet választani.

Az evangélikus templomban 16 órától jótékonysági hangversenyt ad az Aranyeső Együttes. A bevétellel a résztvevők a Szolnok Segít Programot támogatják. 

JÁSZFÉNYSZARU Egészség délutánt tartanak a helyi művelődési házban, az események délután 14 órától Csirmaz Luca Az érzelmi magánytól a biztonságos kötődésig című előadásával kezdődnek, 16 órától tízfajta, ingyenes alapszűréssel várják a résztvevőket, melyeket a helyszínen kiértékelnek. Emellett egészségtudatos termékek bemutatójával és vásárával is várják az érdeklődőket.

RÁKÓCZIFALVA A Varsány Közösségi Ház színháztermében délelőtt 10 és 12 óra között papagájkiállítás látható. A tarka-barka kiállításon az egzotikus madarak közül több idősebb lesz, mint a látogatók nagy része. 

TISZAFÜRED Reggel 8-tól délután 15 óráig ismét lehet keresgélni a régiségvásáron, a füredi Kastély úti járdaszakasznál. 

VASÁRNAP március 3. 

SZOLNOK Délelőtt 11 órától az Aba-Novák Agóra Liszt Ferenc színháztermében Kalap Jakab Csigabiga show-ját tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában