Kirándulás

2024.04.20. 19:00

Erdélybe utaznak a rékasi általános iskolások

Pályázati pénzből látogathatják meg Zagyvarékas testvértelepülését, Gyimesközéplokot, ahol magyar ajkú diákokkal ismerkednek meg és felfedezhetik a környék nevezetességeit.

Kovács Berta

Erdélybe kirándulnak a zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola tanulói. Zagyvarékas régóta ápol testvértelepülési kapcsolatokat az erdélyi Gyimesközéplokkal, így nem először keresik fel a falut.

Bran,Castle,At,Sunset.,The,Famous,Dracula's,Castle,In,Transylvania,
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Az évek óta működő Határtalanul Program célja, hogy hazai iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vegyenek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szerezzenek a külhoni magyarságról. A rékasi 12-13 éves gyerekek is e pályázaton szerzett támogatásnak köszönhetően vehetnek részt a nagyszabású utazáson, ahol szállásra, ellátásra belépőjegyekre nem kell költeniük. Amióta létezik a program, még minden esztendőben adtak be pályázatot, legtöbbször sikerrel.

A 15 diák Polónyi László iskolaigazgató és Simonné Dora Magdolna tanárnő kíséretében hétfőn, április 22-én hajnalban indul útnak bérelt autóbusszal, hogy a Hidegségi Általános Iskola vendégszeretetét élvezze, a helyi kirándulásokon pedig megismerjék a környék nevezetességeit. A szülők péntek éjjel számíthatnak csemetéik hazaérkezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában