Fenntarthatósági hét

2024.04.24. 14:53

Óvodájukat virágosították a kertvárosi gyerekek Szolnokon – galériával

Virágokat ültettek a szolnoki Kertvárosi Óvoda apróságai. A kétszáz tő egynyári virágot az egyik szolnoki bevásárlóközpont ajánlotta fel és a Szolnok Városért Egyesület jóvoltából kerültek az intézménybe.

Rimóczi Ágnes

Az Auchan bevásárlóközpont egész évben részt vesz karitatív eseményeken, és rendszeresen támogatnak nagycsaládosokat, egyesületeket és nevelési-, oktatási intézményeket. Idén a Föld Napja alkalmából – mint önkéntes programot – virágültetést szerveztek a munkavállalóiknak.

virágültetés
Mindenki kivette részét az ültetésből, kiváló hangulatban telt a zöldítő program
Fotó: Rimóczi Ágnes

Hogy hol munkálkodjanak a felajánlott virágokkal, abban a Szolnok Városért Egyesület volt segítségükre, általuk jutottak el a Kertvárosi Óvodába. A városrész óvodásai, pedagógusai és a szülők közösen szorgoskodtak annak érdekében, hogy a növények mielőbb a tápláló földbe kerüljenek. Mindenki kivette részét az ültetésből, kiváló hangulatban telt a zöldítő program.

Ez az esemény része volt a napokban zajló Fenntarthatósági hétnek (ez egyébként a Szolnok Városi Óvodák kiemelt témahete, minden tagintézményben más-más programmal valósul meg). A kertvárosi ovisok még számos környezetvédelemmel kapcsolatos, természetbarát programon vettek részt. A virágültetés után például solymász bemutatót tartott Helt Enikő. A szakembert és madarait tágra nyílt szemekkel és nagy izgalommal hallgatták és nézték a gyerekek. A végén a szirti sast meg is simogathatták a legbátrabbak. 

– Legyőztem a félelmemet! – fogalmazta meg az egyik kis óvodás fiú, miután megsimította a méretes madarat.

– Azt hiszem, az ilyen pillanatokért érdemes ezeket a programokat megszervezni – összegezte röviden Balázsné Fehér Anikó, tagóvodavezető.

A témahét keretében ismét csodás alkotások születtek újrahasznosított anyagokból. Az oviban immár hagyomány, hogy gyermekek és szüleik közösen készítenek dísz- vagy éppen használati tárgyakat olyan dolgokból, melyekre már nincs szükségük a háztartásban. 

– Idén is szárnyalt az ovisaink fantáziája, ötletesebbnél ötletesebb dolgok készültek, melyekből ezúttal is kiállítást rendeztünk be az óvoda udvarán – tette hozzá az óvodavezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában