Programajánló

2024.04.12. 08:00

Sörfesztivált, futóversenyeket, izgalmas programokat kínál hétvégén a Jászkunság

Százféle sör a szolnoki Ormos Imre parkban, Képregény és Játék Börze az Agórában, kutyás futóverseny Jászberényben, jó idő esetén csillagles Túrkevén – szinte alig lehet választani a jobbnál-jobb programok közül hétvégén a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK Április 12.

SZOLNOK 

Jótékonysági süteményvásár kezdődik 12 órától a „Piros Iskolánál” a Széchenyin. A sütemények megvásárlásával a résztvevők a Magyar Kupa győztes ifjúsági válogatott röplabdázóját, Fülöp Pétert támogathatják, aki 2018-ban szenvedett súlyos balesetet. 13 órától a legkisebbeket Puding és Palacsinta szórakoztatja majd.

Abstract,Blur,Image,Of,Day,Festival,In,Garden,With,Bokeh
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

ÖCSÖD 

Délután 14 órától tavaszköszöntő ünnepséget tart a Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület a művelődési házban. Az eseményt Pasztelyákné Izbéki Róza, az Egyesület elnöke nyitja meg, majd helyi előadók műsorát lehet megtekinteni. 

TÚRKEVE 

GeoNight címmel tudományos estet tartanak a városi könyvtárban, a földrajz éjszakáján. A 17 órakor kezdődő előadások után 19 órától Berettyó-parti séta, megfelelő idő esetén 20 órától csillagles kezdődik távcső segítségével, ezalatt a Naprendszer bolygói közül a Jupitert és az Uránuszt, valamint a körülbelül 20 százalékban megvilágított Holdat, a 12P/Pons-Brooks üstököst, valamint néhány fényesebb, látványosabb jelenséget figyelhetnek meg a résztvevők. 

NAGYKÖRŰ 

Délután 17 órától Kada István naiv festőművész munkáiból nyílik emlékkiállítás a Nagykörűi Galériában. A tárlat május 20-ig látogatható előzetes egyeztetés után.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

18 órakor kezdődik a Szülői Klub soron következő előadása az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban. Az eseményen "Az én történetem" címmel Búzásné Tajti Zsuzsanna édesanya mesél majd a jelenlévőknek. A rendezvény vendége Nagyné Zolnai Gabriella logopédus, gyógypedagógus lesz.

SZOMBAT Április 13.

JÁSZAPÁTI 

Első alkalommal tartanak veterán autó-motor találkozót a városban, az események a vásártéren reggel 6 órakor kezdődnek a régiség-és vetránbörzével. 9 órakor kezdődik a veterán járművek gyülekezője, 10.30-tól Ring of Destiny koncert, 13 órakor pedig a felvonulás. A rendezvény ideje alatt büfé, csillámtetoválás és arcfestés várja a résztvevőket.

JÁSZSZENTANDRÁS 

Reggel 8 órától lehet gyülekezni és rajtszámokat átvenni a Moccanj Jászsszentandrás! nevű futóversenyre a Bata utcában. A 9 órás megnyitó és 9.30-as bemelegítés után kezdődnek a versenyek, míg a 10 kilométeres egyéni rajt 10 órától, a 3 kilométeres egyéni rajt 11 órától, a 10 kilométeres váltó pedig 11.45-től,  indul. 

SZOLNOK 

Reggel 9.30-től délután 14 óráig örökbefogadó napot és adománygyűjtést tart a Szandai réten a TISZA Állat- és Természetvédő Egyesület.

Délelőtt 10 órakor kezdődnek a 4. Szolnoki Képregény és Játék Börze programjai az Aba-Novák Agórában. A rendezvényen több ezer magyar és angol nyelvű képregény, manga, sci-fi és horrorkönyvek, rengeteg Lego és Marvel valamint DC-figura, illetve anime kézműves ereklye várja a látogatókat. 

Az Ormos Imre parkba a folyékony kenyér kedvelőit várják ezen a napon, a Sör-Feszt-Igyál című rendezvényre, ahol több, mint 100 fajta sör közül lehet választani. Az ingyenes gasztroeseményen 19 órától a Bon Bon együttes és a Rulett Show Band szolgáltatja majd a zenét. A kisebbeket 13 órától Mancs őrjárat játszóház és egyéb színes program várja egészen 20 óráig. 

A Pletykafalu Fiókkönyvtárában és Közösségi terében délelőtt 10-től délután 17 óráig Pilon napot tartanak. Az eseményre a gamereket, anime rajongókat, cosplayereket, a szerepjáték és társasjáték rajongókat várják. A programok között egyebek mellett e-kultúra előadások, gamer versenyek, játékok, kvízek és bemutatók szerelepnek.

Délelőtt 11 órakor festménykiállítás és vásár nyílik a V.O.K.E. Csomóponti Művelődési Központban. Az esemény, melyen 300 kortárs festményt állítanak ki vasárnap is tart, és egészen 17 óráig látogatható. 

A Verseghy Ferenc Könyvtárban a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Csuja Imre 15 órától tart előadást „Imi, mondj egy verset” címmel.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Este 19 órától nyílik a kapu a Nemzeti Hang koncertjére az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban. 19.30-tól közönségtalálkozóra, vagyis fotózásra és dedikálásra várják a rajongókat, a koncert 21 órakor kezdődik. 
 

VASÁRNAP Április 14. 

SZOLNOK 

Reggel 8 órakor nyit a Helyi termékek vására az Aba-Novák Agórában és a Hild téren. A vásárlókat egészen 13 óráig várják portékáikkal a helyi, térségi, vármegyei kistermelők, őstermelők és kézművesek. 

A vármegyeszékhelyről a Nyírséget járhatja be az, aki részt vesz a Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Egyesületének soron következő túráján. A találkozó a vasútállomáson lesz 7.15-kor, a vonat 7.38-kor indul. A 13 kilométeres túra útvonala Nyírbogát- Nagy-korpás-hegy -Kurucz-halom-Nyírbátor. 

A Bagolyvár Vadasparkban Kikelet Party-t tartanak 10-től 13 óráig. 10 órától különböző ügyességi játékok, 11 órától vidraetetés, 11.30-tól A madárodúk titkai című előadás várja a résztvevőket. Az esemény ideje alatt az alkotóműhelyben kézműveskedésre is lehetőség nyílik. 

Este 18 órától kezdődik a Sztorik a konyhából című produkció Klem Viktor színész előadásában a TISZApART Moziban. A humoros előadás 70 perces anyagát a kortárs magyar irodalom legjobb válogatása adja.

TÓSZEG 

Reggel 7 órától lehet gyülekezni a Pontyfogó Horgászversenyre a Csónakázó-tónál. A verseny 8 órától rajtol, és 13 óráig tart. Az eredményhirdetés 13.30-kor várható. 

TISZAFÜRED 

Reggel 9 órától bringatúrára várják a kerékpárosokat az Albatrosz Kikötőnél. Az eseményen 21, 30 és 65 kilométeres távok közül választhatnak a résztvevők.

JÁSZBERÉNY

 FutiKutyik címmel jótékonysági kutyás futóversenyt tartanak az elhagyott kutyákért a Margit-szigeten. A gyülekező reggel 9 óra, a verseny 11 órától indul. A rendzvény bevételét az Animal Help Alapítványnak és a Kutyákkal az Életért Alapítványnak ajánlják fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában