Kárelhárítás

2024.04.02. 12:30

Megérkezett a végeredmény: brutális mennyiségű hulladék gyűlt össze a Közép-Tiszán

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a napokban fejezte be a vízminőségvédelmi kárelhárítási munkálatokat, melynek keretében jóval több mint kétezer zsáknyi szemetet gyűjtöttek a Tisza mentén.

Rimóczi Ágnes

Fellélegezhet a Közép-Tisza. Az elmúlt hónapban 2335 zsáknyi szeméttől mentesült a környezet. – Az árhullámok levonulását követően a Kötivízig vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében február 29-től március 26-ig 2335 zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze a Tisza folyónál és a Tisza-tónál – számoltak be az eredményről az igazgatóság illetékesei.

hulladék, szemét
Az összmennyiségből 1332 zsáknyit a Tisza-tónál szedték össze az igazgatóság munkatársai, míg a Tisza folyót 1003 zsáknyi szeméttől szabadították meg
Forrás: Kötivízig

Megtudtuk: az összmennyiségből 1332 zsáknyit a Tisza-tónál szedték össze az igazgatóság munkatársai, míg a Tisza folyót 1003 zsáknyi szeméttől szabadították meg. 

– A kárelhárítás március 26-án befejeződött a Tisza folyó mentén, a Tisza-tónál pedig március 27-én ért véget a készültség – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában