Megméretés

2024.04.21. 18:08

Országos táncfesztiválnak adott otthont Mezőtúr - galériával

A hétvégén négy év kihagyás után újra megrendezésre került a Városi Oktatási Centrum-Sportcsarnokban a „MEZŐTOUR” VII. Országos Táncfesztivál és Szarvas Katalin IX. Növendékkoreográfusi Emlékverseny.

Kiss János

A megmérettetésen jól szerepeltek a szolnoki Kőrösisek, akik több dobogós helyet is megszereztek. A fesztivál célja a balett és moderntáncokat tanuló tehetséges növendékek kreativitásának életre keltése, tehetségkutatás, kapcsolatépítés és szakmai fórum. 

Kőrösi,verseny,tánc
A szolnoki kőrösisek több dobogós helyet megszereztek
Fotó: Kiss János

A rendezvénnyel lehetőséget biztosítanak a klasszikus balett és modern tánc tanszakon tanulóknak. Idén 250 nevező tanuló érkezett az ország 13 pontjáról, akik gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt korcsoportokban, klasszikus balett- mozdulatművészet- moderntánc-karaktertánc és kortárstánc műfajokban mérték össze tudásukat. 

A koreográfusi versenyt Karapancsevné Jász Ildikó, a szervező intézmény, a Mezőtúri Bárdos Lajos Alapfokú Iskola igazgató asszonya nyitotta meg, a fesztivált pedig Szűcs Dániel Mezőtúr Város Polgármestere. A versenyen rendkívül tehetséges táncosokat, remek koreográfiákat láthatott a nagyközönség, így a háromtagú zsűrinek igen nehéz dolga volt kiválasztani a legjobbakat.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában