Önkéntesek

2024.04.07. 10:28

Akció a Tisza-tóért: rengeteg szeméttől szabadították meg a partot Ljasuk Dimitry vezetésével – videóval

A Ljasuk Dimitry által minden évben megszervezett hulladékgyűjtésen ismét több tonna szeméttől szabadítottak már a Tisza-tó bizonyos részeit.

Köllő Judit

Több mint egy kilométeres szakaszon, körülbelül 100 önkéntes szedte a szemetet pénteken és szombaton a Tisza-tavon. Az önkéntesek mindkét nap reggel kilenctől gyülekeztek a tiszaszőlősi gátőrháznál, az aranyosi kikötőben. Az akció keretében több, mint 1000 zsák szemetet gyűjtöttek a résztvevők.

Több mint száz önkéntes segítette a Tisza-tavi hulladékgyűjtést
Fotó: Ljasuk Dimitry

A Ljasuk Dimitry által minden évben megszervezett szemétgyűjtés ezúttal is sok természetvédőt megmozgatott. A segítők három helyszínen, a gát és a Tisza közötti erdőben, az Aranyosi-szigeten és a partmenti nádasban gyűjtötték a hulladékot. A több tonna szeméttől megszabadított területről elsőként válogatás nélkül gyűjtötték a műanyagot, melyet a parton lévő csapatok szín és anyag szerint válogatták szét, hogy később minden a tiszafüredi hulladékgyűjtő feldolgozóba kerülhessen. 

A két napon át tartó munkát a Tisza-tó Mentőcsoport munkatársai segítették, akik két nagy hajóval szállították az önkénteseket és a szemetet a helyszínekre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában