Ülés

2024.04.02. 19:00

Fontos kérdésekben döntött a tiszafüredi képviselő-testület

Soron kívüli testületi ülést tartott a füredi képviselő-testület a közelmúltban.

Köllő Judit

Több fontos kérdésről is döntöttek: többek között szigorították az önkormányzat által adományozható elismerő címekről, díjakról szóló rendeletet. A „Tiszafüred Kiváló Tanulója” elismerő cím esetében a jövőben iskolánként legfeljebb három díj adományozható. 

Több fontos kérdésben is döntött a képviselő testületi
Forrás: Beküldött fotó

A testület határozott a városháza tetőfelújításához kapcsolódó tervezői munkákról is, melynek eddigi hárommilliós összegét ötmillió-egyszázezer forintra emelte. Továbbá megszavazták, hogy a június végére tervezett Tisza-tavi PET Kupa elnevezésű környezetvédelmi és hulladékmentesítési rendezvény szervezői ezúttal is térítésmentesen használhatják a Morotva Kerékpáros Pihenőparkot. 

Eldöntötték, hogy idén kilenc helyi hallgató részesül tanulmányi ösztöndíjban. A képviselő-testület tavaly novemberben döntött arról, hogy január elsejétől megemeli a tanulmányi ösztöndíjat, így a pályázók az eddigi ötezer forint helyett ebben a félévben már az emelt, azaz hat- és nyolcezer forintos összeget kapják. Mint kiderült, a tavaszi félévben a tanulók részére nyújtott támogatás teljes összege háromszázezer forint. 2015 óta ezzel együtt már százötvennyolc fiatalt támogatott a város összesen több mint négymillió forinttal. A rendeletben előírt keretszám túllépése miatt további másfél millió forint támogatásban részesült hatvanegy diák az elmúlt években. 

A testület a továbbiakban több beszámoló elfogadásáról, programok és tervek jóváhagyásáról döntött. Napirendre került a könyvtár beszámolója és idei munkaterve, illetve a gazdasági program végrehajtására vonatkozó beszámoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában