Hagyományőrzés

2024.04.21. 15:05

Virágbontó hangulatban piacoztak a nagykörűiek - videóval

A hagyomány szerint ilyenkor tartják Nagykörűben a Virágbontó Körűi Piacot. A cseresznyevirágzás kissé sietett, a fák már elvirágoztak, ettől függetlenül a helyi vásár ezúttal is remek hangulatban telt, sikeres volt.

Rimóczi Ágnes

Bár volt egy pici félelem a szervezőkben, aggodalmuk alaptalan volt, mert napsütéssel köszöntött Nagykörűre a vasárnap. Így nem volt akadálya, hogy a megszokott hangulatban teljen a Virágbontó Körűi Piac. Igaz, a cseresznyevirágzás kissé megelőzte az eseményt, ez nem változtatott azon, hogy érdemes volt kilátogatni a Tisza-parti település népszerű rendezvényére.

Jó hangulatban telt a piac
Fotó: Rimóczi Ágnes


A kemencében sültek a pogácsák, a velős pirítós remek reggeli volt az érkező vendégeknek, akik még további remek termékek között válogathattak. Húsáruk, sajtok, lekvárok, szörpök és mindenféle kézműves termék sorakozott a standokon. Ezúttal is megérte betérni a körűi piacra, a finom falatok mellett jó hangulat, kellemes beszélgetések várták a vendégeket.

A piac előestéjén lélekmelegítő, énekszóval fűszerezett misét és gyümölcsfaág szentelő ceremóniát tartottak a helyi templomban. A résztvevők együtt ünnepelték Nagykörű cseresznyés, gyümölcstermesztő évszázados hagyományát, és közösség-összetartó erejét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában