Jótékonysági vadászat

2024.05.23. 15:00

Több mint másfél millió forintos adományban részesült a szolnoki Hetényi kórház

Idén is másfél millió forint értékben adományozott az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csecsemő- és gyermekosztályának.

Köllő Judit

Képünkön Varga Tamás nagykövet és kétszer olimpiai bajnok, Fejes László a társaság elnöke és Piroska Miklós a kórház igazgatója látható

Fotó: Nagy Balázs

A legutóbbi jótékonysági vadászaton összegyűlt adományoknak köszönhetően ismét másfél millió forint támogatásban részesült csütörtökön a Hetényi Géza kórház csecsemő- és gyermekosztálya. Az eseményen Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Varga Tamás, kétszeres olimpiai vízilabdázó, a jótékonysági vadászat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei nagykövete, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester adták át az új eszközöket.

NB Kórház adomány (6 of 10)
Idén is a szolnoki Hetényi kórház kapta az adományokat
Fotó: Nagy Balázs

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén ötödik alkalommal adhatunk át adományt a kórház csecsemő- és gyermekosztálya számára – kezdte mondanivalóját Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Azt gondolom, hogy az az összefogás, ami országos szinten jellemzi a vadászokat és ezt az adománygyűjtő programot, példaértékű. 

Eddigi akciónk során 12 orvosi eszközzel segítettük a Jász-Nagykun Szolnok vármegyei beteg gyermekek gyógyulását. 

– A tavalyi év egy rekordszámú év volt a vadásztársaság életében. Egy hónappal ezelőtt Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár számára közel 52 millió forintos adományozó okiratot adtam át, melyet országosan 23 intézményben, eltérő összegben osztunk szét a kórházak között, melyre nagyon büszkék vagyunk. 

Értékes adományt kapott a csecsemő- és gyermekosztály

Tavaly és az elmúlt évekhez hasonlóan idén is fontos adományt kapott a csecsemő- és gyermekosztály, melyek közül idén többek között automata vérnyomásmérőt és infúziós pumpákat adtak át. A fontos eszközök mellett egy értékes autogrammal ellátott vízilabdát is licitre bocsátottak, melyet Varga Tamás kétszeres olimpiai vízilabdázó, a jótékonysági vadászat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei nagykövete ajánlott fel a beteg gyermekek számára.

– Jómagam is ebben a kórházban születtem – emelte ki Varga Tamás. – Nagyon szeretek adományozni és vadászni is egyben, ennek érdekében tudok azonosulni minden karitatív megmozdulással. Nemrégiben kaptam egy vízilabdát Varga Zsolt szövetségi kapitánytól, melyet világbajnok csapata írt alá. Így aztán licitre bocsátottuk a labdát, amiért 500 ezer forintot ajánlottak, amely összeget már a gyermeke gyógyulása érdekében használhat az intézmény. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában