Csapadékvíz-elvezetés

2024.05.23. 19:49

Háromszázmilliós belvízvédelmi fejlesztést adtak át Jászapátin

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával jelentős belvízvédelmi beruházás fejeződött be Jászapátin. A projekt részeként a Nagy-Homokos tó partvédelmi munkálatait is elvégezték.

Illés Anita

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával jelentős belvízvédelmi beruházás fejeződött be Jászapátin. 

csapadék, belvíz, beruházás
Pályázati támogatásból megvalósult belvízvédelmi fejlesztéseket adtak át Jászapátin
Fotó: Pesti József

– Örömteli, hogy a TOP-os visszahulló forrásokból a városnak lehetősége volt pályázni a belvízvédelmi fejlesztések kiegészítésére. Ennek keretében lakossági igények és az önkormányzat által jól felmért indokok alapján sikerült megerősíteni a Nagy-Homokos tó partvédelmét. Emellett nagyon sok kisebb beruházás megvalósult – mondta a projekt zárórendezvényén csütörtökön Farkas Ferenc. 

Ezek közül a polgármester kiemelte, hogy bővült a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat, zárttá tették a Gyöngyvirág utca házai mögött futó nyílt csapadékvíz árkot. 

A fejlesztés a Táncsics utcát is érintette, ahol szintén zárttá tették a csapadékvíz-elvezető rendszert, így a felgyülemlő csapadékvíz már nem veszélyezteti az ott lévő ingatlanokat. Megerősítve az elhangzottakat Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke elmondta: a két Bakelit tó tisztítása és csapadékvíz tározóvá történő alakítása után ez a TOP-os projekt újabb nagy előrelépést jelent annak irányába, hogy az időjárásnak kitett városrészeket megóvják. 

A lakosok régi igénye, hogy kerékpárút épüljön a Táncsics úton. 

– Ennek első elemeként a teljes útszakasz mentén zárttá tettük a csapadékvíz elvezető rendszert. A következő elem a kerékpárút megépítése lesz, amelyet pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani – tette hozzá az alelnök.

A rendezvényen közreműködtek a Rácz Aladár Zeneiskola növendékei. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában