Birkafőző fesztivál

2024.05.22. 12:00

Birkanyírást is tartanak a kunszentmártoni fesztiválon

Pakainé Pusztai Nóra

Számos rendezvényt tartanak Kunszentmártonban májusban. A következő hétvégén sem unatkoznak a tiszazugi városban élők. Idén második alkalommal szervezik meg a birkafőző fesztivált és kiállítást a Deák Ferenc utcán és a régi piactéren.

birkafőző fesztivál Kunszentmárton
Illusztráció
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

–  A juhtenyésztéssel kapcsolatos életmód és szokások bemutatása mellett természetesen a gasztrokultúra is szerepet kap. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalabb generáció megismerje ezt a szakmát – mondta a rendezvényről Wenner-Várkonyi Attila polgármester. Terveznek fajtabemutatót és birkanyírást, közös főzésre várják a csapatokat. 

– A birkapörkölt nagyon népszerű mifelénk, névnap, születésnap, esküvő szinte mindegy mi az alkalom, az került az asztalra – emelte ki.

Május 26-án vasárnap jól érezhetik magukat majd azok, akik a vásártérre látogatnak, ott ugyanis tarhonyafőző fesztivált és gyereknapot tartanak. Mint megtudtuk, a FICSAK Kunszentmárton Alapítvány jóvoltából mindkét helyszínen ingyenesen használhatják a légvárat a gyerekek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában