Majális

2024.05.01. 09:00

„Éljen május elseje” Rákóczifalván

A múltat is megidézik a település május elsejei rendezvényeinek üde színfoltjaként.

Kovács Berta

A hajdani majálisok hangulatát is szeretnék visszahozni Rákóczifalván május elsején. A Varsány Közösségi Ház a számos egyéb programja mellett „Éljen május elseje” címszóval retro lufis felvonulást is hirdetett. Szeretnék, ha a lakosok a hetvenes-nyolcvanas éve viseletébe öltözve vennének részt a programon, akár otthonkában is lehet menni. Örömmel veszik, ha akad otthon egyéb korabeli kellék is, és kíváncsian várják, ki készít az alkalomra transzparenseket.

blurred background at night market festival people walking on road.
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

– Maga a felvonulás is a retro éveket idézi vissza, úgy gondoltuk ez egy olyan dolog, ami pozitívumként említheti a régi időkből – hangsúlyozta Császiné Csáti Réka a közösségi ház igazgatója. – Helyi hagyományőrzők és segítők támogatását is elnyertük a programhoz, így a menetet korabeli rendőrautó fogja kísérni, az akkori rendőr egyenruhába öltözött vezetővel. A lufi is elengedhetetlen kelléke volt a régi majálisoknak, ma is szeretik gyerekek, felnőttek egyaránt.

A felvonulás 15.30-kor a lámpás kereszteződéstől indul, a település középpontjáig. Nem terveztek nagyon hosszú távot, gondolván az idősekre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában