TOP Plusz

2024.05.19. 20:00

Energiahatékonyra váltott a polgármesteri hivatal Örményesen

Elkészült az a 70 millió forintos energetikai korszerűsítést célzó pályázat, ami a polgármesteri hivatal egyik épületszárnyát érintette Örményesen. A hivatal másik épületrésze egy korábbi pályázat segítségével már megújult.

Molnár-Révész Erika

Kicserélték a nyílászárókat, a gázkazánt, a radiátorokat és a villamoshálózatot is Örményes polgármesteri hivatalának egyik épületszárnyában, így egy korábbi beruházással együtt jóval energiahatékonyabbá vált az intézmény. 

Török Tamás,energiahatékony,Örményes,nyilászáró,energetika,felújítás
Török Tamás polgármester a hivatal felújított épületrésze előtt. A beruházással energiahatékonnyá vált az intézmény
Fotó: Mészáros János

– Már a fűtés korszerűsítésével is 30-40 százalékot tudunk megspórolni, ugyanis az új gázkazán sokkal modernebb, mint a korábbi, 1994-ben készültek. Emellett a tetőre felhelyezett 5 kilowattos napelem szintén az energiatakarékosságot segíti. Maga a beruházás tartalmazott külső és födémhőszigetelést is, így a hivatal fenntartása már jóval költséghatékonyabb, mint korábban – tájékoztatott Török Tamás polgármester. 

Az energetikai korszerűsítésre a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert 72 millió forintot a település. A felújított szárnyba, melyben házasságkötő terem is található, a tervek szerint a Glaser- kastélyban működő könyvtárt költöztetik át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában