Korszerűsítés

2024.05.25. 12:30

Tovább szépül Kunszentmárton belvárosa

Kunszentmárton központjában álló szökőkutat nemrégiben újították fel. A volt Körös szálló épületének külső homlokzatát ezután korszerűsítik, a biztonságosabb közlekedés érdekében térkövezik a járdákat.

Pakainé Pusztai Nóra

Alig néhány éve újították fel a kunszentmártoni városközpont ékét, a szökőkutat. A TOP Plusz élhető település programjában most újabb pályázatot nyertek a környék rehabilitációjára.

fejlesztés, Kunszentmárton,felújítás,szökőkút
Wenner-Várkonyi Attila polgármester a nemrégiben felújított szökőkút mellett beszélt a tervekről 
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

– Két részre bontottuk a projektet. Az egyik fő elem a volt Körös szálló homlokzatának felújítása. Ez az épület helyi védelem alatt áll, így az eredetihez hasonló stílusjegyekkel korszerűsítjük – magyarázta Wenner-Várkonyi Attila. A polgármester hozzátette a forrásból járdák térkövezésére is jut, illetve a Deák Ferenc úti általános iskolánál két gyalog-átkelőhelyet létesítenek. 

A projekt célja, hogy a régi, egykori patinás épület felújításával javítsák a belváros képét, ahol a közlekedés is biztonságosabbá válik. A közbeszerzési eljárás elindításáról a napokban dönt a képviselő-testület. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában