Fejlesztés

2024.05.24. 18:00

Zöldül Abádszalók, és ez még semmi, rengeteg újítás valósul meg a településen

Négyszázmillió forintot nyert az abádszalóki önkormányzat a település fejlesztésére és a lakosság helyben maradásának támogatására.

Köllő Judit

A kormány és az Európai unió támogatásának köszönhetően négyszázmillió forintot nyert a település fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében Abádszalók. A projekt keretében pénteken délután ünnepélyes nyitórendezvényt tartott a városháza dísztermében Balogh Gyula polgármester, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke.

fejlesztés,
(balról) Balogh Gyula polgármester, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke ismertette a projektet
Forrás: Beküldött fotó

A projekt célja, hogy Abádszalók településközpontjában a belterületi csapadékvíz hálózat, a zöld infrastruktúra, a közösségi célú infrastruktúra, a közlekedésbiztonság, továbbá a kerékpáros közlekedéshez szükséges infrastruktúra javuljon. A projektnek megvalósulása által hozzájárul a lakosság és a fiatalok helyben maradásához, a gazdaságfejlesztéshez és a település környezeti állapotának javításához, ezáltal pedig az élhetőség és a vonzerő növekedéséhez.

Az egymás, valamint a korábbi és jövőben tervezett fejlesztések hatásait erősítő projektelemek a fenntartható fejlődés feltételeinek biztosítását, a fenntartható településszerkezet kialakítását, a társadalmi jólét növekedését is elősegítik.

Mint kiderült, az igényfelmérés, forgalomszámlálás, továbbá a helyszíni felmérések alapján a projekt beavatkozási területe Abádszalók lakossága számára frekventált területe, fő közlekedési tengelyei és környezetük, a Füredi út, Deák Ferenc út, Zrínyi utak, a környező területek érintésével. Az adatlap megvalósítási helyszínek részében rögzített, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú ingatlanokon valósul meg a fejlesztés.

Több mint 1500 négyzetméternyi felületen zöld területet alakítanak ki a városban.

Az eddigi felmérések alapján 1700 méter hosszan újítanak fel és építenek ki csapadékvíz elvezető csatorna szakaszokat. Többek között a Deák Ferenc úton nyitott kerékpársávot festenek fel, járdával egyesített kerékpárutakat hoznak létre, öt gyalogátkelőhelyet is létrehoznak és közösségi játszótereket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában