A megszokott arcok

2024.05.22. 09:00

A kunszentmártoni piac a felújítás ideje alatt is üzemel

Végül nem zárták be a kunszentmártoni piacot a felújítás idejére. A munkálatok az elmúlt hetekben kezdődtek meg.

Pakainé Pusztai Nóra

Megkezdődött a kunszentmártoni piac felújítása, a területen álló épületet is korszerűsítik. Bár először úgy volt, hogy az árusoknak költözni kell a munkálatok idejére, végül maradhattak.

A piac épületének tetőszerkezetét is felújítják 
Forrás:  Kunszentmárton közösségi oldala

– Az árusok kérését teljesítve nem zártuk be a piacot. Egyeztettünk a fővállalkozóval, akik térben és időben ütemezik a beruházást, így a a zöldség, gyümölcspiac őstermelői, árusai a területen maradhatnak – mondta Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

Míg a kivitelező cég munkatársai az egyik részen dolgoznak, addig a kofáknak a másikon marad hely, némiképp szűkösebben férnek el. A helyszínen már zajlik a munka, az épület tetőszerkezetét lebontották.

– A térburkolat és az árusító csarnok is megújul. Kicseréltetjük a víz-, és szennyvízhálózatot, valamint a kerítéseket illetve megszépülnek a határoló falak. Bővítjük az elektromos áramkapacitást – sorolta a polgármester.

Mint megtudtuk, annak idején pályázati forrásból építették a piacot, melyet nagyon kedvelnek a helyiek és környékbeliek, ám mára megérett a felújításra. Csütörtökönként kicsinek bizonyul a terület, és a Deák Ferenc utca egy szakaszát is le kell zárni az árusok miatt, a bővítés mégsem volt tervben.

– Jól működik így és már megszokták az emberek – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában