Programajánló

2024.05.17. 19:00

Fesztiválok, családi- és falunapok garmadája várja a szórakozni vágyókat hétvégén a Jászkunságban

Kevi Juhászfesztivál, Vándorló Bográcsok, falu- és gyermeknapok, kiállításmegnyitók – ezen a hétvégén számos családi, valamint kulturális programot kínálnak a vármegye települései.

Molnár-Révész Erika

Május 18., szombat

 

Zagyvarékas

Reggel 8 órától a megnyitóval kezdődnek a Szabadidős Lovasverseny és Gyermeknapi programjai a Kisszögben. Ezután szabadtéri főzőverseny kezdődik, és elindulnak a lovas versenyszámok is. Délután 14 órától kezdődnek a gyermeknapi események, a Kacagó Bábszínház zenés bábjátékával, 15 órától a Csimota társulat előadásával, ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, rendőrségi bűnmegelőzési bemutatóval. 16 órától Opitz Barbi ad koncertet.

Vándorló Bográcsok Találkozója
Tavaly Kengyelen, idén Kuncsorbán rendezik meg a Vándorló Bográcsok Találkozóját
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW-Archív

Kuncsorba

Reggel 8:30-tól ünnepélyes megnyitóval kezdődnek a 40. Csorba Kupa és XIV. Vándorló Bográcsok Találkozója programjai a sportpályán. A résztvevő települések fellépőinek színpadi produkciója után 14 órától Karapancsev Kristóf, 15 órától Bódi Csabi, 19:00-től a Kis Cipő zenekar lép fel, 21 órától tűzijáték kezdődik, majd éjfélig tartó retró diszkó zárja a napot. A rendezvény ideje alatt főzőverseny és ügyességi vetélkedők is várják a résztvevőket.

Túrkeve

Folytatódnak a Kevi Juhászfesztivál programjai, a Petőfi téren 7:30-kor indul a főzőverseny. 10 órától csikós és tárogató hívogató invitálja az eseményre a vendégeket, 11 órától menettánc veszi kezdetét, majd estig színpadi produkciók sorjáznak, 20 órától Horvárt Tamás koncert, 22:30-tól juhászbál kezdődik. A Liget színpadon eközben 11:30-tól indulnak a programok, fellépőkkel, bemutatókkal, gyermekműsorokkal 17 órától táncházzal, 19-től koncerttel. A rendezvény ideje alatt számos kísérőprogram várja az érdeklődőket.

Szolnok

Családi napra várja az érdeklődőket a pletykafalui közösségi tér. Az események reggel 9 órakor főzőversennyel kezdődnek, 10 órától zenés gyermekműsorral és bűvészmutatványokkal várja a legkisebbeket Kőhalmi Ferenc. 10 órától kézműveskedésre is lehetőség nyílik, de lesz arcfestés és csillámtetkó is, 12:30-kor kerül sor a verseny eredményhirdetésére. 13 órától 14-ig a Smart zenekar ad koncertet.

Gyerekliget nyílik a Dobó úti játszótéren. Délelőtt 10 órától ingyenes reggelivel várják a kicsiket, majd Puding és Palacsinta szórakoztatja a résztvevőket, emellett fürdőbombakészítésre és arcfestésre is lesz lehetőség. 

10 órától rajtol a 15. Szolnoki Tuningtalálkozó az Auchan parkolóban. A megnyitó után indulnak a nevezések a különböző versenyszámokra, déltől kezdődik a zsűrizés. A díjkiosztóra 18 órakor kerül sor. A nap során a Daban Horz Fesztivál DJ-i zenélnek a résztvevőknek, a legkisebbeket pedig ugrálóvár várja. 

Az Ormos Imre parkban 16 órától kezdődik a Szépkorúak Nótaestje, melyen fellép Botos Magdolna és Szabó Csaba is. A zenét Váradi Vilmos szolgáltatja majd.

Tiszafüred

Pünkösdi Gasztro és Zenei Piknikre várják az érdeklődőket a Morotva pihenőparkba, a programok az Alföldi Ízek Főzőversennyel reggel 6 órától indulnak, 11 órától zenés és gyermekprodukciók kezdődnek a színpadon. Az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor. 19 órától koncertek sora kezdődik, egyebek mellett John Carter, a TNT, a Follow the Flow áll színpadra, egészen hajnal 4 óráig tart a zenés mulatság. 

Besenyszög

Délelőtt 10 órától fúvósok és mazsorettek felvonulásával kezdődnek a Millér-parti fesztivál programjai a Fecskelyukban, miközben rajtol az „Ízek kavalkádja” főzőverseny, ezután látványos főzőbemutatóval, színpadi produkciókkal, gyermekműsorokkal folytatódnak az események, 22 órától Herceg Dávid zenés produkciója következik, 23 órától utcabál veszi kezdetét. A rendezvényen számos kísérőprogram, játékok palotája, íjászat, bűnmegelőző előadás, és helyi termékek bemutatója, kóstolása várja az érdeklődőket. 

Cibakháza

16 órától gyermeknapi délutánt tartanak a Hol-Tiszán kreatív sátorral, színpadi produkciókkal, bűvész műsorral, koncertekkel, majd Holtágunk fénypontjai címmel csónakos, lampionos felvonulás kezdődik 20:45-től. 

Nagykörű

Délután 16 órától a Kossuth-díjas művész, Bangó Margit lép fel a nagykörűi szabadtéri színpadon. 

A 19 órától megemlékezéssel indul a Nepomuki Szent János ünnep a szent szobránál, majd a hagyományos fényúsztatás kezdődik a Tiszán a kompnál. 20 órától sült hallal és grill ételekkel várják a résztvevőket a helyszínen. 

Jászfelsőszentgyörgy

Délután 15 órától kezdődik a falunap a sportpályán színpadi produkciókkal, extrém biciklis bemutatóval. 19 órától Vastag Tamás lép fel, majd az A’la Carte Showband zenél. 22 órákor tűzijátékkal zárul a program. 

Jászdózsa

A Szent Mihály főangyal templomban 18 órától az Orgonák Éjszakája országos program keretében Herczeg Zoltán orgonaművész ad koncertet.

Jászberény

A Lehel Film-Színházban 21 órától a Rituális Rémtettek zenekar ad koncertet.

Május 19., vasárnap

 

Túrkeve

A Kevi Juhászfesztivál zárónapja főzőversennyel kezdődik a Petőfi téren 7:30-tól. 11 órától menettánc, majd színpadi produlciók kezdődnek. 17:30-tól az Edda Tribute lép fel, 20 órától a Budapest Bár ad koncertet, 21:45-től látványos fényfestés kezdődik a városházán, 22 órától a Cimbaliband lemezbemutató zárja a napot. Mindeközben a Liget színpadon 11:30-tól 19 óráig színpadi produkciók, gyermekműsorok, koncertek várják az érdeklődőket.

Nagykörű

Reggel 9-től délután 14 óráig helyi termékeket kínáló pünkösdi piacot, és garázsvásárt tartanak a régi piactéren. 

Öcsöd

Reggel 9 órától rajtol az Öcsödi Gyorsasági Roncsderbi a sportpályán. A programok között terepgokart, junior valamint Lada-futam, autocross, női és szerelőfutam is szerepel. A rendezvény ideje alatt ingyenes trambulint és légvárat biztosítanak a gyerekeknek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában