Választás 2024

2024.05.23. 19:34

Háború vagy béke, ez a június 9-i voksolás tétje – jelentette ki Kocsis Máté Törökszentmiklóson

A június 9-i választások tétjéről beszélt Kocsis Máté csütörtökön Törökszentmiklóson, ahol az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel Polgári Estre várták az érdeklődőket. A Fidesz frakcióvezetője szerint a tét óriási, hiszen háború vagy béke kérdéséről van szó.

Molnár-Révész Erika

Nagy érdeklődés mellett zajlott a csütörtökön tartott Polgári Est az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban Törökszentmiklóson Az esemény előtt Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón beszélt a június 9-i választások tétjéről. 

háború, Kocsis Máté, Szolnok
Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a teltházas Polgári Est előtt sajtótájékoztatót tartott
Fotó: Nagy Balazs

– A június 9-i helyhatósági választásokon nem elég egy jó polgármesterre voksolni, de egy vele együttműködő képviselőtestületet is kell választani. Hiszen ahhoz, hogy a polgármester hatékonyan, célravezetően tudja végezni a munkáját, olyan képviselőtestületre van szükség, amely támogatja az elképzeléseit – hangsúlyozta beszédében Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő. 

Június 9-én most először nem csak helyhatósági, de európai parlamenti választások is lesznek, melynek tétje óriási, hiszen a háború és a béke kérdésében kell majd dönteni 

– jelentette ki Kocsis Máté. 

– Ma Európának olyan vezetése van, amely háborús pszichózisban szenved, folyamatosan a háború eszkalálásán dolgoznak ahelyett, hogy a béketárgyalásokon dolgoznának. A magyar álláspont a békepárti álláspont, ez arról szól, hogy minél előbb tárgyalóasztalhoz kell ültetni a feleket, és Európa a maradék erejét arra használja, hogy a térségben békét teremtsen. Nem szeretnénk háborúba sodródni, nem szeretnénk ha európai polgárokat küldenének katonának a háborúba, az ukrán-orosz frontra – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője. 

Hozzátette, világossá kell tenni azt is az európai elit számára, hogy Magyarországot olyan politikai erő vezeti, mely egész Európában szeretne békepárti tevékenységet kifejteni, ezért bíznak abban, hogy június 9-e után egyre több szövetségese lesz az országnak a béke kérdésében, de ez csak úgy lehetséges, ha minél többen adnak erre felhatalmazást a Fidesz-KDNP jelöltjeinek. 

Mint  a helyhatósági választások kapcsán elmondta, Törökszentmiklóson változásra van szükség, mert mindenkinek érdeke egy fejlődő, rendezett város, ennek garanciája pedig Kis Zoltán, a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában