Örömmel segítettek

2024.05.19. 19:55

Álmokat váltottak valóra: ingyen vágott hajat 20 rászoruló kissrácnak a kunszenti páros – galériával

Arra vállalkozott a kunszentmártoni Kardos Gergő és Jakab János Csaba, hogy ingyen levágja 20 rászoruló kissrác haját. Vasárnap valósították meg az álmokat: bármilyen hajat megcsináltak a ragyogó arcú gyerekeknek.

Köllő Judit

Megvalósult egy remek ötlet: jótékonysági hajvágást tartottak a kunszentmártoni Szabó Gyula Művelődési Központban. A két helyi barber, Kardos Gergő es Jakab János Csaba vasárnap 20 helyi fiatal, 14 év alatti kissrác haját vágta le olyanra, amilyenre csak szerették volna a gyerekek. Mindezért természetesen nem kértek pénzt az előzetesen jelentkezett, rászoruló családoktól. 

Hajvágás,
Egymást váltották a székekben a menő frizurákról álmodó kissrácok
Fotó: Nagy Balázs

– Gergővel már 14 éves korunk óta foglalkozunk hajvágással. Már több éve saját szalonunkban dolgozhatunk, és úgy éreztük, hogy örömet szeretnénk okozni a rászoruló gyerekeknek – mesélt jótékonysági akciójukról Jakab János Csaba. – Sokan nem tudják megengedni maguknak, hogy trendi hajat vágassanak, ezért terveink szerint ebben az esztendőben több ilyen jellegű akcióval is készülünk – tette hozzá a fiatal barber.

Igyekeznek év közben, és majd karácsony előtt is megszervezni az ingyenes hajvágást a fiatalok számára.

Számunkra már az örömöt jelent, hogy segíthetünk. Ezúttal húsz, 14 év alatti fiatal haját vágtuk le, akik előzetes regisztáció alapján kerültek hozzánk. Azzal igyekszünk segíteni, amihez értünk: hajvágással. Szeretnénk, hogy minél több gyerek részese lehessen ennek

 – részletezte hírportálunknak kezdeményezésük hátterét.

A két fiatalember hozzátette: örülnek, hogy sikeres volt a nap, jó érzés volt látni a hajvágás utáni örömöt a gyerekek arcán. Azt is elárulták, hogy Kunszentmárton mellett két közeli településen, Öcsödön és Csépán is szeretnének hasonló akciókkal hagyományt teremteni.

A kezdeményezéshez egyébként csatlakozott a kunszentmártoni Rabb Viktória is, aki vasárnap 3 kislány hajával foglalkozott, természetesen szintén ingyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában