Kompozás

2024.05.26. 10:30

Naponta szeli a vizet Tiszaderzs és Tiszanána között Eszter és Kárász

Már javában jár az április 23-án átadott Tiszaderzs és Tiszanána közötti kerékpárosok és gyalogosok számára létrehozott komp, Eszter 409 és Kárász. A járművek összesen 9 fő szállítására alkalmasak.

Köllő Judit

Érezhetően megnőtt a kerékpáros-forgalom az elmúlt években a Tisza-tavi térségben. Időről időre újabb fejlesztésekkel próbálnak a bringások kedvében járni, melynek egyik fejlesztése az Eszter és Kárász névre hallgató kisgéphajók. A kompok a tiszaderzsi Kárász kikötőből indulnak, amelyek sokkal kényelmesebbé teszik az utazást.  

komp, Eszter, Kárász,kompok,
Minden nap jár Eszter és Kárász, a kerékpárokat szállító kompok
Fotó: Nagy Balázs

Április 23-án adták át a Tiszaderzs és Tiszanána között közlekedő kerékpárosok és gyalogosok számára használható kompokat, melyek öt kilométert tesznek meg a két partszakasz között. 

A fél órás utazás csodálatos környezetben zajlik Tiszaderzs és Tiszanána között. 

A kompokkal újabb kerékpáros körök is létrejöttek, hiszen a 70 kilométeres kis kört ezúttal 20 és 40 kilométeres távolságra osztja.

A komp maximum 9 főt tud szállítani, plusz a kerékpárokat, mellettük egy fő vezető és egy matróz személyzet tartózkodik a fedélzeten. A kisgéphajók minden nap tíz és este hat között minimum 5 fővel indulnak, de igény szerint akár 1 fővel is elindítják azokat. 

A kompok használata hatéves korig ingyenes, ezen felül vétel díja 2500 forint/ fő.

Utazásunk során személyenként 1 kerékpárt szállíthatunk, további kerékpár esetén 500 forint/ darab vételárba kerül. Az állatszerető családok számára is kedvező a lehetőség, hiszen a négylábúakat is felengedik a kisgéphajókra póráz és szájkosár használata ellenében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában